Wow! Wie had gedacht dat ananas zo geweldig voor je huid kon zijn?

We zijn gek op ananas. In onze ontbijtjes, in verse smoothies, maar nog niet zo overduidelijk op ons gezicht. Simpelweg omdat we nog niet bepaald bekend zijn met ananas gebruiken in onze maskertjes, terwijl we dat écht moeten gaan doen. Waarom? Ananas werkt bizar goed als huidverbeteraar:

Waarom is ananas zo fantastisch?

Ananassen bevatten vitamine B en C en zelfs een klein beetje proteïne. De vitamine C is een natuurlijke antioxidant en perfect om beginnende lijntjes mee te bestrijden. Daarbij bevat ananas van zichzelf collageen, wat voor de elasticiteit van de huid zorgt.

Toedeloe acné

Mocht je af en toe uitbreken, dan is een ananasmaskertje ook zeker geen slecht idee. Ananas werkt namelijk fantastisch tegen acné en tegen kleine littekentjes. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, vermindert het ook nog eens de rode kleur in je gezicht. Kom maar door met die ananasdrap.

Wat voor maskertje moet ik maken?

Hoe je een fijn maskertje maakt? Gooi eens wat stukjes ananas in de blender samen met wat kokosmelk. Drie minuutjes laten intrekken en goed afspoelen met lauw water. Langer dan vijf minuten zorgt voor kriebel en irritatie, dus pas goed op. Hou je aan een paar minuuutjes, dan zal je huid stralen als nooit tevoren.

Reageer op artikel:
Wow! Wie had gedacht dat ananas zo geweldig voor je huid kon zijn?
Sluiten