Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 25 maart 2017

Wow! Je kunt binnenkort met een onderwaterboot het wrak van de Titanic bekijken

Het is alweer een eeuw geleden dat de Titanic zonk naar de bodem van de Atlantische Oceaan. En nog steeds staan we stil bij deze historische gebeurtenis. Als de film in je geheugen staat gegraveerd en je ook zo onder de indruk bent van deze ramp: je kunt het wrak van de Titanic binnenkort met eigen ogen aanschouwen.

De Titanic met eigen ogen zien

1912 is het rampjaar van de Titanic. Meer dan 1500 mensen kwamen om met deze vreselijke ramp. Alhoewel we al veel weten van de Titanic door de verfilming, is er nog steeds veel te leren over het schip. En als jij bereid bent ruim drie kilometer onder water te gaan, dan kun je het schip met eigen ogen zien.

In mei 2018 zal tour operator Blue Marble Private, gevestigd in Londen, expedities organiseren. Deze expeditie duurt acht (!) dagen en brengt je naar de locatie waar de Titanic zonk.

8 dagen?!

Jep, dat is zeker niet niks. Eerst zul je met een helikopter van Newfoundland in Amerika vliegen naar een jacht die in de ijskoude wateren van de Noord-Atlantische Oceaan ligt. Nadat je hier twee dagen hebt door gebracht hop je op een speciale ‘submersible’. Dit is een soort onderwaterboot speciaal gemaakt om vijf uur lang onder water te blijven en naar het wrak op de bodem te gaan.

Samen met experts duik je naar het wrak van de Titanic en zie je de overblijfselen in volle glorie. Dat wordt een kippenvelmomentje. Helemaal als je beseft dat je wellicht de beroemde trap gaat spotten.

Tast wél effe diep in de buidel

Dan komen we op het punt dat toch wel een groot nadeel is. Een ticket gaat je 105.129 dollar kosten. Yep, dat is zo’n 97.556 euro. Maar, wellicht heb je net als Jack Dawson geluk en win je een ticket met een potje poker.

LEES OOK: We love Leo: Deze 6 belangrijke liefdeslessen hebben we geleerd van Leonardo DiCaprio

Reageer op artikel:
Wow! Je kunt binnenkort met een onderwaterboot het wrak van de Titanic bekijken
Sluiten