Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 7 feb 2017

WTF! Chocoladerepen en andere choco snacks worden kleiner

Baal jij er ook altijd van dat je chocoladereep of Mars of Snickers veel te snel is verdwenen in je buik? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Chocoladeproducenten hebben namelijk besloten om hun producten kleiner te maken. Voortaan heb je nog minder chocolade om van te smikkelen.

Misschien word je nu meteen boos op de chocoladeproducenten. En terecht. Maar, we moeten hier toch even een kanttekening maken. Ze doen het allemaal voor een goed doel.

Minder chocolade, minder obesitas

Bedrijven als Mars, Nestle en Cadbury hebben namelijk besloten om de snacks kleiner te maken, om zo te voorkomen dat steeds meer kinderen obesitas krijgen. Het idee is een onderdeel van het Public Health England plan. En ja, dat betekent dat er nog een kleine kans is dat de repen in Nederland hetzelfde formaat houden.

Toch is de kans groot dat je lievelingssnacks met zo’n 20 procent inkrimpen. Daarom mag je best een traantje wegpinken. En naar de supermarkt rennen om flink wat choco snacks in te slaan, nu ze nog niet het formaat van een Celebration hebben.

Van dit artikel word je wel blij: Holy shit! Er bestaat gewoon een overheerlijke karamelpasta voor op brood

Reageer op artikel:
WTF! Chocoladerepen en andere choco snacks worden kleiner
Sluiten