Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 16 okt 2017

Haha nice! Slapen in een donkere kamer is goed voor de lijn

Vind jij het vanaf kinds af aan al prettig om een nachtlampje te branden ’s nachts, heb je geen gordijnen, een lantarenpaal voor je slaapkamerraam of slaap je vaak overdag omdat je nachtdiensten draait? Oei, dan zou dat wel eens de redenen kunnen zijn dat het je maar niet lukt om die laatste kilo’s kwijt te raken. Wait what?!

Jep, als je vaak slaapt met licht in je omgeving, kun je aankomen. Dat is de opmerkelijke conclusie van een nieuw onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum. Maar dat betekent ook dat slapen in het pikkedonker juist goed is voor de lijn.

Afvallen? Ga slapen in een donkere kamer

Wil je een paar kilootjes kwijt dan is het slim om niet meer ‘s nachts series te kijken of met het licht aan in slaap te vallen. Wil je een prachtfiguurtje, dan is slapen in een helemaal donkere kamer het allerbeste.

Hoe dat kan? Volgens onderzoeker Rosa van den Berg, verstoor je door het licht je biologische klok. Dit zorgt er weer voor dat je minder energie verbrandt, oftewel, je stofwisseling gaat omlaag.

Gelukkig is er ook wat aan te doen als je een tijdje veel in het licht hebt geslapen. Als je elke nacht minstens zeven uur slaapt in een totaal verduisterde kamer en de volgende dag een stevig ontbijt eet, zal je bioritme weer goed gaan tikken.

Afvallen was nog nooit zo simpel. En leuk.

We denken dat je dit artikel ook wil lezen: Moeite met opstaan? Dan ben je super intelligent blijkt uit onderzoek

Reageer op artikel:
Haha nice! Slapen in een donkere kamer is goed voor de lijn
Sluiten