Laura Lammertse
Laura Lammertse Travel 7 mei 2017

WTF! Tijdreizen wordt écht mogelijk en dan kun je al je blunders gewoon overdoen

Ja, geen grap: tijdreizen is volgens onderzoekers namelijk mogelijk. Het ziet er nu nog even uit als science fiction, maar theoretisch gezien is het mogelijk. Hoe fijn: dan kan je terug naar de tijd waar jij een enorme blunder maakte, of juist een fijne tijd opnieuw beleven.

Het is professor Ben Tippett van de universiteit van Brits-Columbia die deze bewering heeft gemaakt. Zou jij momenten over willen doen of juist nogmaals willen meemaken? Maak dan vrienden met deze professor, want wellicht ben jij één van de eerste die een tijdreiziger zal worden.

Rocketscience

Maar dan écht. Volgens Tippett is tijdreizen wiskundig gezien namelijk gewoon mogelijk. Het heelal heeft vier verschillende dimensies: lengte, breedte, hoogte en duur. Deze vier dimensies zijn onder te verdelen in ruimte en tijd en volgens wetenschappers staan deze twee niet los van elkaar. En dit zorgt er, volgens Tippett, voor dat het mogelijk is om te tijdreizen.

Hoe dan?

Alhoewel voor de meeste moeilijk te bevatten is, moeten we de ruimtetijd zien als een strakgespannen doek. Tippett zegt hierover: ‘Mijn model voor een tijdmachine maakt gebruik van de kromming in de ruimtetijd, waardoor tijd voor passagiers in een cirkel wordt gebogen. Ze gaan zo terug in de tijd.’

Back to the future

Als Tippett erin slaagt om deze kromming in te tijd toegankelijk voor passagiers te maken, zou jij terug kunnen reizen naar het verleden. Helaas geeft Tippett aan dat er exotische materie nodig is om de ruimtetijd extreem te buigen; een materie die nog niet ontdekt is.

Kortom: nog even afwachten. In the meanwhile: waar zou jij naartoe terugreizen? Een vraag waarvan jij niet had gedacht deze ooit nog te stellen aan jezelf.

Dit zit er ook aan te komen: Ben je een bepaalde man zat? Binnenkort kun je hem naar de maan sturen

Reageer op artikel:
WTF! Tijdreizen wordt écht mogelijk en dan kun je al je blunders gewoon overdoen
Sluiten