WTF: Van denken dat je dik bent, kun je gewoon aankomen

Soms kun je gewoon onwijs balen van jezelf. Dat je je wel heel erg hebt laten gaan in het all you can eat sushi restaurant, dat je wéér pizza hebt gegeten en chocolade en koekjes. Je kijkt in de spiegel en alles wat je ziet is dat het vet rechtstreeks op je buik, heupen en bovenbenen is gaan zitten. Maar wacht, doe het niet, zo negatief over jezelf denken. Want daardoor zou het wel eens waarheid kunnen worden.

Ja, schrik niet, maar het is echt waar. Als je denkt dat je dik bent en dikker aan het worden bent, kun je daadwerkelijk aankomen. Je roept het dan als het ware over jezelf af. Dat is nog eens een dijk van een reden om positief over jezelf te denken toch?

Het is allemaal onderzocht door onderzoekers van het Florida State College of Medicine. Voor het onderzoek werd gekeken naar wat 6523 mensen hadden ingevuld op enquête. Iedereen die meedeed was tussen de zestien en achtentwintig jaar oud.

Een aantal deelnemers waren op een normaal gewicht, maar vonden zichzelf te dik. En wat bleek? Deze mensen hadden meer kans om later daadwerkelijk overgewicht te krijgen, dan de mensen die hun gewicht prima vonden.

Jezelf slank kunnen denken

Hoe kan dat?

Nu denk je waarschijnlijk dat de deelnemers voorspellende gaves hadden, maar niets was minder waar. Volgens de onderzoekers is er namelijk een verklaring voor het feit dat je dikker wordt als je jezelf niet slank genoeg vindt.

Als je ontevreden bent over je figuur, is de kans groter dat je aan de lijn gaat doen en een dieet gaat uitproberen. En dan is de kans weer groter dat je vervalt in het welbekende jojo-effect.

Daarom: al te meer redenen om van jezelf te houden zoals je bent. Je bent goed, je bent mooi, als je dat beseft zul je al een stuk gelukkiger zijn.

Lees ook:
Hoera! Slapen is het nieuwe sporten volgens de wetenschap

Reageer op artikel:
WTF: Van denken dat je dik bent, kun je gewoon aankomen
Sluiten