Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 25 feb 2017

Yas keek Allied: Alleen al voor Brad Pitt de moeite waard om naar te kijken

Yasmine zit iedere week wel een tijdje in het donker. Het fijne is, ze weet precies wat een meisje zoekt in een film. Stay tuned als je wilt weten of je Allied moet zien of net zo goed kunt skippen.

Allied maakte een einde aan Brangelina. Of nou ja, de film luidde het begin van het einde in van Brangelina. Aangezien er flink wat geruchten gingen dat Brad de koffer was ingedoken met tegenspeelster Marion Cotillard. En dat maakt Allied alleen al interessant. Je wilt toch zien hoe groot die spanning nou eigenlijk is tussen Brad en Marion.

Zelf vind ik Brad Pitt sowieso al reden genoeg om voor naar de bioscoop te gaan. Zelfs al is het verhaal vaag en warrig (dat was althans mijn mening over Inglourious Basterds toen ik ‘m acht jaar geleden zag). Brad mag inmiddels dan 53 jaar zijn, hij is nog steeds niet onappetijtelijk om naar te kijken.

Het verhaal

Allied begint in Casablanca in 1942, midden in de Tweede Wereldoorlog. Brad speelt Max Vatan, een Canadese spion. Hij moet contact leggen met de Franse verzetsstrijdster Marianne Beauséjour (Marion Cotillard). Ze doen zich voor als echtgenoten, terwijl ze ondertussen plannen smeden om de Duitse ambassadeur om te brengen.

Er volgt een scène met seks in een auto, midden in een woestijn, terwijl er een zandstorm gaande is. En de twee worden verliefd.

Nadat ze hun missie hebben volbracht gaat Max naar Londen. Marianne reist een jaar later achter hem aan. Ze trouwen. Krijgen een kindje. En Max maakt carrière binnen de Britse geheime dienst. Op de oorlog na gaat alles best voorspoedig. Maar dan hoort Max van één van zijn superieuren dat zijn vrouw wel eens een Duitse spion kan zijn.

Hoe goed ken je je geliefde?

Allied gaat eigenlijk om de vraag of je ooit wel weet wie iemand echt is. En stel dat die gene niet de persoon is die je dacht dat hij was, is hij dan minder goed te vertrouwen?

We kennen allemaal wel iemand die totaal anders bleek te zijn dan we altijd hadden gedacht. Maar gelukkig hoeven we dan geen keuze te maken zoals Max. Want hij moet kiezen wat belangrijker is: hun leven, hun liefde, of het landsbelang in de oorlog.

Oordeel

De oude Hollywoodstijl is heerlijk om naar te kijken. De sfeer, de kleuren, de jurken van Marianne. En Brad natuurlijk…

Om terug te komen op de geruchten over Brad en Marion. Gebaseerd op de film: ik weet het niet. Echt grote spanning is er niet voelbaar. Maar misschien waren ze al vóór de opnames het bed in gedoken en zorgde dat ervoor dat alle spanning uit de lucht was. Kijk vooral zelf om je oordeel te vellen.

Lees ook: Yas keek Fifty Shades Darker: Een film voor iedereen die hopeloos romantisch is

Reageer op artikel:
Yas keek Allied: Alleen al voor Brad Pitt de moeite waard om naar te kijken
Sluiten