Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 20 apr 2017

Yas keek Before I fall: de highschool film die je deze week zéker in de bios wilt zien

Yasmine zit iedere week wel een tijdje in het donker. Het fijne is, ze weet precies wat een meisje zoekt in een film. Stay tuned als je wilt weten of je Before I Fall wilt zien of net zo goed kunt skippen.

Vanaf deze week is Before I Fall in de bioscoop, de film gebaseerd op het gelijknamige boek (of in het Nederlands: ‘Voor ik val’) van Lauren Oliver. Eindelijk is er weer eens een heerlijke highschool film in de bios. En geloof me, deze wil je zien.

Het verhaal

Before I Fall gaat over het meisje Samantha dat op het punt staat om haar leven op de middelbare school achter zich te laten. Ze heeft het goed voor elkaar, want ze woont in een bizar prachtig huis. Ze is populair op school, date met de meestgewilde jongen en heeft een girlsquad waar menig meisje jaloers op zou zijn.

Haar probleem: ze wordt steeds wakker op dezelfde dag, op 12 februari. En ze begint te realiseren dat het leven misschien toch niet zo perfect is. In haar zoektocht om de tijdlus te doorbreken besluit ze haar leven zinvoller te maken.

Een heerlijke highschool film

Before I Fall neemt je mee terug naar de middelbare school. En best fijn: in deze film behoor je tot het populaire kliekje. Toch is het niet alleen maar heerlijke highschool movie, het is ook een film die je aan het denken zet over wie je bent en wat voor persoon je wilt zijn.

Misschien ken je de film Groundhog Day uit 1993. Ook dit is een film waarin iemand opnieuw en opnieuw en opnieuw dezelfde dag beleeft. Beide films hebben als het ware dezelfde boodschap: wees lief voor anderen, dan kom je uit de tijdlus.

Samantha is een persoon met een goed hart, maar op een of andere manier was ze dat vergeten. Ze was populair geworden en daarmee een beetje hooghartig. Ze keek neer op haar vroegere speelmaatje. En deed achteloos mee aan pesterijen op school.

Pas als ze inziet dat ze anderen kan helpen, dat ze haar leven kan inzetten om het goede te doen, dan zal er verandering komen. De vraag is alleen nog of dat gaat lukken. En of het resultaat gewenst is.

Conclusie

Before I Fall is een heerlijke film over tieners op een middelbare school. Houd je van Gossip Girl, hou je van Mean Girls, dan hou je van Before I Fall.

Ps. Je mag gerust een traantje laten hoor. Heb ik ook gedaan.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Yas keek Hidden Figures: Een feel good film over een serieus onderwerp

Reageer op artikel:
Yas keek Before I fall: de highschool film die je deze week zéker in de bios wilt zien
Sluiten