Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 19 feb 2017

Yas keek Fifty Shades Darker: Een film voor iedereen die hopeloos romantisch is

Yasmine zit iedere week wel een tijdje in het donker. Het fijne is, ze weet precies wat een meisje zoekt in een film. Stay tuned als je wilt weten of je Fifty Shades Darker moet zien of net zo goed kunt skippen.

Fifty Shades Darker, de film waar iedereen momenteel een mening over heeft, die móest ik natuurlijk hebben gezien. De een vindt ‘m lachwekkend, de ander gleed weg in de bioscoop. Ik sleurde een vriendin mee zodat ik zelf een oordeel kon vellen.

Het verhaal

Voor wie het allemaal heeft gemist: Fifty Shades Darker is het tweede deel van de Fifty trilogie, gebaseerd op de boeken van E.L. James.

Anastasia Steel (Dakota Johnson) viel in het eerste deel in katzwijm voor multimiljonair Christian Grey. Christian ziet haar ook wel zitten, maar één probleem: hij is emotioneel beschadigd waardoor hij niet op een normale manier intimiteit kan beleven. Bovendien is hij de ergste controlfreak die je ooit hebt gezien in je leven.

Het enige wat hij wil met Ana is een seksrelatie. En geen ‘normale seks’, nee, alleen SM-seks. Wat bij Ana rauw op haar dak valt, aangezien ze nog maagd is.

Good guy gone bad gone good

Het eerste deel eindigde ermee dat Ana flink wat billenkoek kreeg van Mr. Grey en besloot dat ze daar geen trek in had. Ze wilde een serieuze relatie, geen vreemde machtsverhouding met een man en ze besloot dat ze niets meer met Christian te maken wilde hebben.

Maar dat duurde niet lang. Binnen een paar minuten nadat de tweede film is gestart is Ana al weer om. Kun je natuurlijk veel van zeggen. Maar aan die andere kant weten we allemaal wat voor aantrekkingskracht een foute man op ons vrouwenhart kan hebben. Je weet dat hij niet goed voor je is, je weet dat je voor een man moet gaan die jouw aanbidt en je niet ziet als een seksspeeltje, maar je vliegt toch weer in zijn armen zodra je voor hem staat. Hoe slim je ook bent, een foute man bezorgt een error in je brein en voor je het weet doe je weer precies wat hij wil.

En Ana is in die zin niet anders dan alle andere vrouwen op de wereld. Maar Christian, ach Christian. Christian mag dan een voorliefde voor zweepjes hebben en het liefst willen dat vrouwen hem gehoorzamen, verder is hij helemaal niet zo’n foute vent.

Ja, hij heeft wat last van bindingsangst. Al lijkt dat ook best mee te vallen, want (spoiler alert!) hij vraagt Ana in deze film ten huwelijk. Als dat geen commitment is, weet ik het ook niet meer.

En ja, hij is natuurlijk extreem bezitterig. Ana mag niet op zakenreis zonder hem en als er wat problemen op haar werk zijn dan koopt hij de tent gewoon op zodat híj de baas is.

Maar verder is hij gewoon een getraumatiseerde good guy. Hij bedoelt het allemaal niet verkeerd en hij wil het liefst ook gewoon geliefd worden.

Hoogtepunten (haha wat een leuke woordgrap hè)

Goed, wat iedereen natuurlijk wil weten: hoe is de seks? Zonder te veel te verklappen: zeker beter dan deel één. Met je moeder naar de bioscoop gaan, kan ongemakkelijk zijn (hangt natuurlijk van jullie band af), maar écht kinky wordt het nog niet. Het is eerder lief en romantisch dan ruig en heet. Zou Christian het beste bewaren voor het derde deel?

Bovendien leek Jamie Dornan ineens veel hotter dan twee jaar geleden. Misschien was het zijn stoppelbaardje, misschien was hij wat meer ‘gerijpt’. Ik weet niet wat hij heeft gedaan, maar het heeft gewerkt.

Nog een pluspunt: de muziek. Zayn feat Taylor Swift, John Legend en Sia om een paar artiesten te noemen, zijn te horen. Favoriet op de redactie: Bom Bidi Bom van Nick Jonas en Nicki Minaj.

Oordeel

Als je een romantische film wilt zien én wilt weten waar iedereen het nou overheeft: ga kijken. Soms is het ronduit grappig – maar niet grappig bedoeld, wat het weer ongemakkelijk maakt – en soms lijkt het alsof de makers niet echt meer wisten wat nou precies de verhaallijn was, maar bovenal is het romantisch.

Christian is geen bad boy, hij is een romanticus. En bovendien heeft hij ook nog eens geld, wat resulteert in grootse romantische gebaren (dat aanzoek!). Romantiek en het af en toe toch wel heet krijgen, ach, het is nog niet zo’n slechte combi.

Ps. Volgend jaar komt het laatste deel Fifty Shades Freed al in de bioscoop.

Lees ook: Yas keek Demain tout commence: Een film voor iedereen die moest huilen én lachen bij Intouchables

Reageer op artikel:
Yas keek Fifty Shades Darker: Een film voor iedereen die hopeloos romantisch is
Sluiten