Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 4 mei 2017

Yas keek Voor elkaar gemaakt: Een hilarische film vol met heerlijke flauwe humor

Yasmine (Yas voor intimi) zit iedere week wel een tijdje in het donker. Het fijne is, ze weet precies wat een meisje zoekt in een film. Stay tuned als je wilt weten of je Voor elkaar gemaakt wilt zien of net zo goed kunt skippen.

Yay, eindelijk is er weer een nieuwe Nederlandse romantische komedie in de bioscoop. Van de makers van Mannenharten is er nu Voor elkaar gemaakt. En ik vond het hilarisch.

Het verhaal

Voor elkaar gemaakt gaat over single Felix, gespeeld door Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Om aan geld te komen besluit hij sperma te doneren. Maar dan raakt hij door een bizar ongeluk met een fret (ik durfde bijna niet te kijken en ik heb niet eens zelf een piemel), raakt hij onvruchtbaar.

Felix wil daarom zijn sperma terug. Maar dat gaat niet, want het is al ingebracht bij Jip (Loes Haverkort). Hij besluit haar daarom op te zoeken, om zo toch in de buurt te zijn van ‘zijn kind’. Maar hij en Jip blijken het ook heel goed te kunnen vinden met elkaar…

Foute humor, I love it

Deze film was zó grappig. Maar oké. Ik moet toegeven dat ik een heel flauw gevoel voor humor heb. Het meest geniet ik van foute woordgrappen. Maar ook van droge opmerkingen rol ik over de grond. Laatst zag ik op Facebook een plaatje van een vogel met een gele zwembroek aan, de ‘Roelvink’. (Van Dries Roelvink in z’n gele zwembroek, snap je?) Ik kwam niet meer bij.

Deze vond ik ook hilarisch:

Goed. Je snapt het niveau wel denk ik.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is: Hoera! De film Voor elkaar gemaakt zit vól van dit soort flauwe, droge grappen. Het grootste deel van de tijd was ik dan ook die irritante persoon in de bioscoopzaal met die piepende lach (sorry nog daarvoor, andere biosbezoekers).

Oké, sommige grappen zie je al van mijlenver aankomen en the boyfriend was af en toe aan het mopperen op de originaliteit van het verhaal. Maar daar gaat het niet om mensen. Het is grappig en dat het allemaal flauw is, daar moet je je gewoon aan over geven. Het mag.

Je weet vanaf minuut één ook al hoe de film gaat aflopen. Maar dat is juist wel lekker.

Conclusie

Wil je iets luchtigs zien, wil je kijken naar een knappe vent (Ja, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, je mag er zijn), hou je net als ik van foute humor? Dan zit je gebakken bij de deze film. Of nee, dan zijn de film en jij voor elkaar gemaakt (ja, ik zei toch dat ik flauwe grappen leuk vind).

Meer films? Deze wil je zeker niet missen: Before I fall: de highschool film die je deze week zéker in de bios wilt zien

Reageer op artikel:
Yas keek Voor elkaar gemaakt: Een hilarische film vol met heerlijke flauwe humor
Sluiten