Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 26 mrt 2016

YAY! Hoe meer vriendinnen je hebt, hoe gelukkiger je bent

Ben jij degene die het allerliefst altijd onder de mensen is? Geen dag kan voorstellen zónder je leger aan vriendinnen? Dan ben je volgens recent onderzoek héél goed bezig. Je hebt namelijk grote kans dat je een lang en gelukkig leven tegemoet gaat

Het onderzoek

Onderzoekers van de Universiteit van Rochester hebben 133 deelnemers onderzocht in de afgelopen dertig jaar. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat twintigers met meer vrienden hun eigen interesse makkelijker konden vinden, hun meningen beter konden formuleren en beter wisten wat ze in het leven wilden bereiken.

Toen deze twintigers de dertig hadden bereikt kwam ook naar voren dat de mensen met veel vrienden op een hoger niveau van welzijn zaten. Wees daarom zuinig op je vrienden want ze bevorderen je gezondheid en wie weet een leven zoals Dagobert Duck.

Sharing is caring

Ken jij een meisje dat niet zoveel vriendinnen heeft of misschien een dierbare die niet zo vaak de deur uitkomt door wat voor reden dan ook? Pak dan je moed bij elkaar en ga iets leuks doen met haar. Want dit onderzoek bewijst als geen ander dat íedereen vriendschap en liefde nodig heeft om gelukkig oud te worden. En wedden dat je daar zélf ook nog eens een warm gevoel van krijgt?

Kortom, er is géén excuus meer om niet te gaan stappen met je girl squad, of geen gezellige dinertjes te organiseren. Have fun!

LEES OOK: 4 x waarom vriendinnen die áltijd komen opdagen geweldig zijn

Reageer op artikel:
YAY! Hoe meer vriendinnen je hebt, hoe gelukkiger je bent
Sluiten