Yeah! De formule van de mannenpil lijkt nu ein-de-lijk te zijn uitgevonden

In oktober 2015 was het nieuws daar, dé mannenpil zou uitgevonden zijn door Japanse onderzoekers. Maar, het ging om een medicijn dat gebruikt wordt om orgaanafstoting bij transplantaties tegen te gaan en de bijwerkingen waren nog onbekend. Sindsdien is er weinig vernomen van het medicijn. Heel even dachten we dat de mannenpil van de baan was, maar nieuw onderzoek van de Universiteit van Minnesota lijkt nu écht baanbrekend te zijn in de ontwikkeling van de pil.

In oktober 2015 vertelden Japanse onderzoekers dat ze erg ver waren met een succesformule voor een mannelijke pil. Bepaalde stoffen uit het medicijn dat mensen toegediend krijgen die een transplantatie hebben ondergaan, zouden een enzym remmen die in sperma voorkomt waardoor de ontwikkeling en beweging van het zaad achteruit zou gaan, tijdelijk. De staart van de zaadcel zou hierdoor verzwakken waardoor de zaadcel niet meer in de eicel kan dringen.

Op het moment dat de man zou ophouden dit medicijn te slikken, zou het sperma binnen een week zijn kracht weer terug hebben. Echter, de bijwerkingen waren onbekend en wij gokken dat dat tot op de dag van vandaag nog steeds zo is aangezien de Japanse onderzoekers niet meer naar voren zijn getreden.

Echter is er nu door de Universiteit van Minnesota onderzoek uitgevoerd waarbij de formule voor een niet-hormonale pil dé uitvinding zou zijn. Al jaren wordt er getest met pillen die testosteron bevatten (mannelijk hormoon) maar tot nu toe is er nog niets daadwerkelijk op de markt gekomen. Daarom focust het team zich nu op niet-hormonale oplossingen.

De reden dat er gefocust wordt op een pil zonder hormonen is omdat de pil bij 20% van de mannen niét werkt en ook de mannen bijwerkingen zouden krijgen als aankomen in gewicht (dat hadden wij ze ook wel kunnen vertellen). De nieuwe mannenconceptie zou in de vorm van een pil moeten gaan komen, snel moeten werken, geen negatief effect hebben op de seksdrive van de man en veilig zijn om jaren en jaren te slikken.

Wij vrouwen mochten willen dat dit ook de eisen waren geweest voor de vrouwelijke pil. Aangezien wij vrouwen wél vaak hormonen slikken of krijgen (spiraal bijvoorbeeld) die bijwerkingen hebben. Veel vrouwen komen aan als ze de pil gaan slikken en de pil kan een negatief effect hebben op onze seksdrive.

Maar we beseffen ook dat wanneer er een pil op de markt komt voor de man zonder bijwerkingen, wij als vrouwen des te meer kans hebben om de man te overtuigen om de pil te gaan slikken zodat wij af kunnen van al die hormonen. Dan is het alleen nog de vraag of jij de controle uit handen durft te geven en de man durft te vertrouwen. Jij bent immers degene die kans heeft op een zwangerschap..

Reageer op artikel:
Yeah! De formule van de mannenpil lijkt nu ein-de-lijk te zijn uitgevonden
Sluiten