Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 10 mrt 2018

Yes! Als je geen groene vingers hebt zijn luchtplantjes echt gemaakt voor jou

Als zelfs cactussen het niet overleven bij jou in huis weet je dat je geen groene vingers hebt. Maar wat nou als je toch een urban jungle wilt? Neem dan deze fantastische airplants, ze hebben bijna geen verzorging nodig. Vet handig.

Tillandsia soort

Een luchtplantje (Tillandsia) is een heel aparte plantensoort die geen wortels heeft. In de natuur zitten deze plantjes op bomen zonder er echt aan vast te zitten. Oké, dat klinkt echt heel raar maar toch is het zo. Er zijn vijfhonderd verschillende soorten luchtplantjes en ze zijn mega geschikt voor in huis.

Verzorging van de plant

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken krijg je van ons de uitleg over de verzorging vast cadeau: je hoeft bijna niks te doen. De plantjes nemen vocht uit de lucht op via hun bladeren.

Het enige wat jij hoeft te doen is de plantjes af en toe een klein beetje besproeien met water. Hoe klinkt één keer per week week voor jou? Als je dus niet zo toegewijd bent in het voeden van je planten is dit de ideale plant.

Waarom hangt iedereen ze op?

Omdat ze in de natuur ook ergens op gaan zitten, is het raadzaam om ze ergens op te leggen. Als je toch al bezig bent met het creëren van een urban jungle maakt dit het plaatje helemaal af. Doe vooral wat inspiratie op van onderstaande foto’s:

[one_half] [/one_half]

[one_half_last] [/one_half_last]

[one_half] [/one_half]

[one_half_last] [/one_half_last]

Reageer op artikel:
Yes! Als je geen groene vingers hebt zijn luchtplantjes echt gemaakt voor jou
Sluiten