Yes! Dit zijn briljante make-up innovaties van dit jaar waar we reikhalzend naar uitkijken

De make-up branche doet allesbehalve stilzitten. Gelukkig, want je wordt natuurlijk ont-zet-tend blij van alle nieuwe snufjes en producten die op de markt komen. Refinery29 onderzocht welke baanbrekende make-up artikelen er aan komen dit jaar en wij selecteerden de geniaalste.

Spray-on nagellak

spray on nagellak
Toen we vorig jaar over dit product hoorden, werden we meteen wild enthousiast. Want hoe chill is het om binnen no-time je nagels te lakken en dan ook nog eens een perféct resultaat te hebben? Het busje nagellak, genaamd Paint Can, van het merk Nails Inc, ziet er uit als een mini-haarlak en spuit als graffiti. In Amerika is het product inmiddels zo populair dat er een wachtlijst is. In Nederland kun je de geniale nagellak kopen via Asos.com.

Meer kleuren van Kylie Jenners lipkit

kylie jenner
Voor iedereen die net zulke zwoele lippen wil als Kylie Jenner lanceerde de realityster een lip it, bestaande uit verschillende kleuren lippenstiften met een matte finish en lipliner. Slim als de zakenvrouw is, bereidt ze haar kleuren steeds verder uit. De nieuwste kleur, Posie K, een roze tint geïnspireerd op Valentijnsdag, is ook weer prachtig. We kunnen niet wachten tot er meer kleuren uitkomen.

Halal make-up

halal make-up
Donna Karan, Dolce & Gabbana en – wat toegankelijker – H&M besteedden in het verleden al aandacht aan moslima’s die fashionable voor de dag willen komen. Nu heeft ook de beauty-industrie deze groep consumenten ontdekt. Maar, ook als je geen moslima bent, is dit een trend om in de gaten te houden. Als je vegetariër bent bijvoorbeeld, want er zit geen gelatine in de lipsticks. Ook is de make-up alcoholvrij, wat top is als je een gevoelige huid hebt.

Color-correcting in plaats van contouring

het nieuwe contouren
Make-up artists hielden zich al langer bezig met trucs om de kleur van je huid te corrigeren, maar nu wordt het ook makkelijker om dit gewoon thuis te doen. De kleuren zien er een beetje ongewoon uit, maar dat is omdat de producten zijn ontworpen om behaalde tinten in je huid te neutraliseren. Zo maskeert groen rood in je huid. En je kunt perziktinten gebruiken om donkere kringen onder je ogen te verdoezelen. De truc is wel om te doseren. Je wilt er natuurlijk niet uitzien alsof je oranje lippenstift onder je ogen hebt gesmeerd.

Bye bye uitgroei

grijs haar
Waarschijnlijk heb je dit product nu nog niet nodig, maar onthoud het dan voor later, want het is briljant. Er is namelijk een product ontwikkeld dat zich hecht aan grijze haren, waardoor je niet ziet dat je uitgroei hebt. Het product is uitwasbaar, maar blijft wel zitten als het regent. Zo kun je je kappersbezoekje net iets langer uitstellen.

LEES OOK: Deze nageltrends van 2016 wil je onmiddellijk uitproberen

Reageer op artikel:
Yes! Dit zijn briljante make-up innovaties van dit jaar waar we reikhalzend naar uitkijken
Sluiten