YES! Een tas van Chanel is de beste investering aller tijden

We kunnen alleen maar dromen dat we ooit met een Chanel 2.55 over straat lopen. Het is niet uit te leggen wat de tas zo speciaal maakt, hij is gewoon helemaal fantastisch. Helaas is het aanschaffen van de tas een klein puntje. Máár, volgens onderzoek is de Chanel tas nog een betere investering dan een huis. Say what!

Alsof we nog niet genoeg redenen konden opnoemen waarom we deze designertas zo ontzettend nodig hebben. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat het kopen van een Chanel tas misschien wel een veiligere financiële investering kan zijn dan een huis.

De tas is zeventig procent meer waard

Deskundigen van de website Baghunter, die de klassieker verkopen, hebben onderzoek gedaan naar de waarde van de tas. Zij kwamen tot de conclusie dat de waarde van Chanel tassen de afgelopen zes jaar met maar liefst zeventig procent is toegenomen. En dat zal nog meer gaan stijgen.

De droomtas Chanel 2.55 werd voor het eerst op de markt gebracht in februari 1955 en kostte toen een schamele 200 euro. In de jaren negentig moest je voor de tas al 1.025 euro neertellen. En nu betaal je er zo’n 4.475 euro voor. Ouch.

Every girl needs a Chanel

De waardestijging is volgens Baghunter CEO Evelyn Fox te verklaren. Door de technologie is het tegenwoordig mogelijk je tas weer te verkopen via online vintage marktplaatsen. De belangstelling voor de tas werd hierdoor groter en groter. Zo kon de prijs in een korte tijd stijgen.

Daarnaast heeft ongeveer elke celebrity de tas in haar collectie. We zien de tas daarom zo vaak voorbij komen in tijdschriften, op televisie en op het internet dat onze drang naar de tas alleen maar groter wordt.

We begrijpen het volkomen, als je je vriend of ouders nu smekend aankijkt. Of dat je -als een echte powervrouw- zelf eens even diep in je portemonnee gaat graaien. Hier ga je geen spijt van krijgen. Over een aantal jaren verkoop jij hem gewoon weer met winst. Go Chanel!

Via The Next Closet kun je een mooie tweedehands Chanel tas kopen.

Nog meer excuses nodig om een designertas aan te schaffen? Dan wil je dit ook lezen: Alsjeblieft: 8 excuses waarom élk meisje een designertas verdient

BaghunterMarie Claire

Reageer op artikel:
YES! Een tas van Chanel is de beste investering aller tijden
Sluiten