Yes! Er is een nieuw spiraaltje op komst en dat betekent véél minder hormonen

De kans is groot dat je al jarenlang de pil slikt. Immers in Nederland gebruikt zo’n 37 procent van de vrouwen tussen de 18 en de 45 jaar de pil. Maar misschien ben je er een beetje klaar mee. Omdat je steeds vaker vergeet dat pilletje in te nemen. Of omdat het idee van jarenlang hormonen slikken je niet meer aanstaat. Dan hebben we goed nieuws voor je, er komt namelijk een heel nieuw anticonceptieproduct aan.

Het gaat om een nieuw spiraaltje. In Nederland wordt nu vaak de Mirena spiraal gebruikt. Het spiraaltje zorgt vijf jaar lang dat je niet zwanger wordt. Vaak helpt het ook tegen ongesteldheidsklachten zoals krampen of rugpijn. En de meeste vrouwen hebben ook geen bloedverlies meer. Maar nu is er een nieuw spiraaltje op de markt.

Er komt een nieuwe spiraal aan

In Amerika is het nieuwe spiraaltje goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration, een organisatie die de kwaliteit van voedsel en medicijnen controleert in de VS). Er zitten zo min mogelijk hormonen in. Daar worden we toch wel blij van.

Kayleena is de naam van de nieuwe spiraal. En net als het Mirena-spiraaltje, kan dit vijf jaar in je lichaam blijven zitten. Het grote voordeel is dat Kyleena een lagere dosis hormonen per dag afgeeft. Namelijk 17,5 microgram per dag en Mirena 20 microgram per dag.

Hoewel Mirena nog altijd minder hormonen afgeeft dan de gemiddelde anticonceptiepil – de meeste pillen hebben 30 microgram hormonen – is het toch wel fijn nieuws dat we met nóg minder hormonen een zwangerschap kunnen voorkomen. Want over de pil is steeds meer discussie. Dat het je zin in seks vermindert bijvoorbeeld. En dat het de kans op borstkanker vergroot.

Het is in ieder geval fijn om meer keuzes te hebben over vormen van anticonceptie. Want we willen allemaal optimaal en zorgeloos genieten van onze sexytime. En het grote voordeel van een spiraaltje: waarschijnlijk word je níét meer ongesteld.

Ongesteld zijn sucks, maar met deze tips valt het allemaal reuze mee

Reageer op artikel:
Yes! Er is een nieuw spiraaltje op komst en dat betekent véél minder hormonen
Sluiten