YES! Er is nu kaas gemixt met prosecco en het is perfect

De wijn- en kaasgoden hebben onze gebeden gehoord. Al een lange tijd droomden we er van en nu is die droom werkelijkheid geworden. De allerlekkerste superfoods zijn één geworden. Er bestaat nu kaas geweekt in prosecco en dat is goddelijk.

Van kaas kun je nooit genoeg krijgen, zeker niet in combinatie met een lekkere alcoholische versnapering. Daar bedachten wijnboeren in de regio Veneto in Noord-Italië een geniaal iets op en ze zijn onze helden.

De prosecco-kaas heet Formaggio Ubriaco en bestaat uit gepasteuriseerde koemelk. Het enige verschil is dat deze kaas twee maanden in droge mousserende prosecco ligt. Daarnaast krijg deze goddelijke kaas ook nog de huid en de zaden uit het bereidingsproces van de prosecco. Zo krijgt de kaas extra smaak.

De traditie van de prosecco-kaas stamt al uit de Eerste Wereldoorlog toen hongerige soldaten besloten te plunderen. Daarop verborgen de wijnboeren hun kaas in de wijnvaten. Daaruit bleek weer dat de kaas extra kruimelig werd en meer smaak kreeg. En dat begrijpen we heel goed.

Grappig detail: ‘Ubriaco’ betekent dronken. Zou dat een stille hint zijn? Geniet maar eet met mate. Tot dusver hebben we deze kaas nog niet in Nederland gespot, tripje naar Italië dan maar?

Kaaslovers: Verslaving: dit is de reden waarom je altijd nóg meer kaas wilt eten

Reageer op artikel:
YES! Er is nu kaas gemixt met prosecco en het is perfect
Sluiten