Yes! Meisjes met veel tattoo’s hebben meer zelfvertrouwen

Tattoo's kunnen een helende werking hebben. Zij kunnen helpen met het afsluiten van nare hoofdstukken, om zo een positievere periode in te gaan. Maar nu blijkt dat vrouwen met veel tattoo's ook daadwerkelijk meer zelfvertrouwen hebben. Show maar met die inkt.

Metale genezing

Tattoo’s zijn niet alleen voor de sier. Veel mensen nemen tattoo’s om te helpen bij de mentale genezing van een traumatische gebeurtenis. Er is een onderzoek uitgevoerd, die laat zien dat vrouwen met vier of meer tattoo’s aanzienlijk meer zelfvertrouwen hebben.

Het onderzoek is uitgevoerd door Jerome Koch, sociologie professor aan de Texas Tech University. Hij heeft een link gevonden tussen het hebben van vier of meer tattoo’s en een groter zelfvertrouwen. Groter dan dat van de andere respondenten.

zelfvertrouwen

Paradox

Daarentegen werd ook ontdekt dat diezelfde groep een hoger aantal zelfmoordneigingen had. Dit lijkt een paradox, maar het laat vooral zien dat tattoo’s een helende werking kunnen hebben. Zij kunnen helpen met het verwerken van zowel fysieke als emotionele trauma’s. Door het laten zetten van tattoo’s herpakken zij controle over hun lijf, wat leidt tot een groter zelfvertrouwen.

“I think women, especially, are more aware of their bodies through, among other things, fat shaming, the cosmetics and plastic surgery industry and hyper-sexualized imagery in media”
, aldus Jerome Koch.

Deze vrouwen vinden kracht in het baas over eigen lijf zijn en eren dat door hun lijven te versieren.

LEES OOK: Tattoo kriebels? Wij hebben een amazing Instagram lookbook voor je
parmaklariniza-yaptirabileceginiz-35-eglendeli-dovme-modeli-17-770x462

Reageer op artikel:
Yes! Meisjes met veel tattoo’s hebben meer zelfvertrouwen
Sluiten