Yasmine Esser
Yasmine Esser Beauty 29 okt 2015

Yes! Nagellakexpert Debbie verklapt hoe je nagellak écht langer blijft zitten

Nagellakexpert Debbie Hehanusa verklapt haar ultieme tip om langer van je gelakte nagels te genieten. Zodat het leven gewoon net wat mooier, makkelijker en leuker wordt.

Je hebt van die vrouwen die liftknopjes met hun knokkels indrukken en aan andere mensen vragen om potten, blikjes en tassen open te maken. Allemaal zodat hun nagellak niet afbladdert. Maar er zijn andere manieren om er voor te zorgen dat je nagellak goed en lang blijft zitten. We vroegen Debbie naar haar tips en trics.

[one_half][/one_half]

Debbie is education ambassador van nagellakmerk CND en behoort tot de top van Nederland. Ze maakte tijdens de vorige editie van New York Fashion Week onderdeel uit van het team dat bij twee shows de nagels van de modellen verzorgde. Ook heeft ze al verschillende prijzen op haar naam. Zo is ze Nederlands kampioen in wedstrijdnagels en ook tweevoudig internationaal kampioen.

Ze snapt als geen ander dat nagellak lang en mooi moet blijven zitten. Elke dag je nagels lakken? Ben je gek, met haar tips zéker niet.

Goed ontvetten

Dan hecht het kleurtje beter aan je nagel en blijft het ook langer en beter zitten. ‘Ik hoor wel eens dat vrouwen zich eerst insmeren met bodylotion, of handcrème op doen en dan hun nagels gaan lakken. Dat is niet slim,’ zegt Debbie.

Smeer dun

‘Probeer de nagellak zwevend aan te brengen, dus niet door te drukken,’ zegt Debbie. Volgens de expert is het beter om dunne laagjes aan te brengen. Het eerste laagje hoeft niet dekkend te zijn, want dan krijg je ook sneller strepen. Na twee laagjes kun je bijvoorbeeld aan de slag met nailart. Of je brengt een topcoat aan.

Heb geduld

Dat is misschien nog wel het allermoeilijkste. Als je de topcoat hebt aangebracht – als je lang van je lakje wil genieten mag je die stap niet overslaan – kun je het beste even rustig blijven zitten. Je vingers onder de koude kraan houden, werkt dat niet? ‘Dat zou ik niet aanraden. Je krijgt dan namelijk het kaassouflé-effect. De bovenkant van je nagellak is hard, maar binnenin is het nog zacht. Daardoor kun je gemakkelijk deukjes krijgen.’ Even tot tien… eh, zeshonderd tellen dan maar?

Heb je de tips om zwaar en futloos haar te voorkomen na een haarmasker al gelezen?

Klik op de foto om te lezen wat haarexpert Mika adviseert.

Reageer op artikel:
Yes! Nagellakexpert Debbie verklapt hoe je nagellak écht langer blijft zitten
Sluiten