YES! Pittig eten kan je leven verlengen

Houd jij ook zoveel van pittig eten? Ben jij ook iemand die het niet kan laten om toch nog een pitje toe te voegen aan een gerecht dat niet pittig bedoeld was? Zeuren je vrienden altijd dat je te heet kookt? Zeg ze dan dat je hun levensduur probeert te verlengen, want van pittig eten kun je langer leven. Tijd om de sriracha tevoorschijn te halen, want je zou zomaar net zo oud kunnen worden als het oude vrouwtje uit Titanic.

Niets mis met een beetje pit

Niet iedereen houdt evenveel van pittig eten, velen vinden het verschrikkelijk. Maar de resultaten van een zeven jaar durend onderzoek tonen dat er een duidelijke link bestaat tussen het eten van pittig eten en een langer leven leiden.

Een team internationale onderzoekers heeft een onderzoek uitgevoerd, geleid door de Chinese Academy of Medical Sciences, waarbij 500.000 mannen en vrouwen als respondenten werden gebruikt. De respondenten waren tussen de 30 en 79 jaar aan het begin van de studie in 2004 tot 2008. Ze werden gevraagd naar hun algemene gezondheid, fysieke toestand, alcohol gebruik en eetpatroon. Zeven jaar later hebben ze gekeken wie er nog leefden.

Levensduur verlengen

Ongeveer 4.1 procent van de respondenten was overleden. Toen hiernaar werd gekeken, is er rekening gehouden met leeftijd, educatie, lichamelijke beweging en erfelijke ziektes. Hieruit hebben zij kunnen concluderen dat mensen die één à twee keer per week pittig aten, een verlaagde kans van tien procent hadden op vroegtijdig overlijden. De mensen die dagelijks pittig aten hadden een verlaagde kans van veertien procent.

Wees wel bewust van wat voor pit je aan je eten toevoegt. Zo hebben verse chilipepers nog meer voordelen dan gedroogde chilipepers. Kortom, de volgende keer dat je zo’n donker prutje op de markt ziet en denkt: ‘van ze lang zal ze leven niet’, misschien is het toch het overwegen waard. Je zou er zomaar langer door kunnen leven.

LEES OOK: Door deze emotionele fases gaat iedereen die eten bestelt
tumblr_nx3l6pcOvF1trttw5o1_1280-770x462

Reageer op artikel:
YES! Pittig eten kan je leven verlengen
Sluiten