YES! Pizza verhoogt je productiviteit

Oh my god! Nu zeg je nooit meer nee tegen pizza. Schuif je healthy rijstwafel met avocado maar even opzij. Deze ongezonde maar o zo lekker cheesy snack heb je nodig wanneer je liever lui bent dan moe.

Complimenten, geld, eten.. Er zijn genoeg beloningen die jouw productiviteit doen verhogen. Hoogleraar psychologie Dan Ariely van Duke University schreef een boek over welke beloningen jou het meeste doen motiveren. En wat blijkt: onze grote vriend A.K.A. pizza doet wonderen.

Deelnemers aan dit onderzoek werden in drie categorieën ingedeeld en werden aan het werk gezet. De eerste groep kreeg een beloning in de vorm van geld voor het harde werken, de tweede groep kreeg complimenten en de laatste groep een heerlijk stuk pizza.

Niets kan op tegen pizza

Het zou je misschien niet verbazen: deelnemers die pizza als beloning kregen voor het harde werken zijn de grote winnaar met een stijging van 6,7 procent van de productiviteit. Het krijgen van complimenten eindigde daar vlak achter. Het bizarre is dat de geldbeloning niet zo goed uitpakte. De productiviteit verslechterde met maar liefst 13,2 procent. Geld maakt misschien gelukkig, maar in dit geval niet zo productief.

Wees niet bang dat je je nu tonnetje rond moet eten. Het krijgen van complimenten bleek bijna net zo productief als het krijgen van pizza. Maar het is toch fijn dat deze professor dit even voor ons heeft uitgezocht. Wie weet kun jij je baas nu overtuigen om ook eens pizza te halen voor lunch. Bon appétit!

Reageer op artikel:
YES! Pizza verhoogt je productiviteit
Sluiten