Yes! Met deze tips weet je precies welke producten bij jouw haar passen

Wij zijn allemaal uniek, net als ons haar. Omdat elk haar anders is, vraagt dat ook om verschillende soorten verzorging. Met deze tips kom jij er achter welke producten het beste passen bij jouw soort haar. Zo haal jij het beste uit je shampoo routine, voor jouw prachtige manen.

Met alle verhalen die je de laatste tijd hoort over dat shampoo jou ergste vijand is, kunnen wij ons voorstellen dat je soms ook iets anders wilt dan je standaard routine. Tegenwoordig vliegen de nieuwste producten je om je oren, waardoor het moeilijk is te kiezen wat nou bij jouw haar past. Met deze tips helpen wij jou hopelijk uit de brand:

Heb je dun of erg fijn haar?

Blijf dan weg van de zware producten. Gebruik je te veel zware producten, dan zal je haar nog meer inzakken. De oplossing? Onze redder in nood: droogshampoo. Gebruik droogshampoo op de dag dat je eigenlijk je haar wilt wassen. Droogshampoo geeft je hetzelfde frisse gevoel van een shampoo beurt, alleen krijg je meer volume en schoon haar. Win-win situatie.

Heb je snel vet haar?

Gebruik de juiste shampoo dit bij dit haartype past. In dit geval: tegen vet haar. En ja daar is die weer, ook voor dit type haar is droogshampoo je beste vriend. Zorg dat je je shampoo beurten langzaam afbouwt zodat je minder snel last heb van vet haar. Blijf overdag ook zo veel mogelijk van je haar af, zo voorkom je vet haar het beste.

Heb je krullend haar?

Mix dan verschillende producten met elkaar. Neem in plaats van je shampoo een goede conditioner. Shampoo kan ervoor zorgen dat jouw haar erg gaat pluizen, en dat willen we natuurlijk niet voor jouw mooie waves.

Heb je je haar net laten verven?

Probeer het dan niet te vaak te wassen. Grijp eerder naar de droogshampoo zodat je langer plezier hebt van jouw gekleurde haar. Kan je het toch niet laten om je haar te wassen? Gebruik dan vooral conditioner, maar het liefste alleen in je punten.

Ben je toch niet zo’n van van conditioner maar zoek je wel naar de verzorging die jouw haar nodig heeft? Gebruik dan een haarmasker. Haarmaskers zijn er in allerlei soorten. Je hebt de variant waarbij je je haar uitspoelt onder de douche, of je laat het masker intrekken en borstelt het daarna uit. Zo krijgt je haar toch de voeding die het nodig heeft en heb jij weer lang plezier van je gezonde lokken.

Reageer op artikel:
Yes! Met deze tips weet je precies welke producten bij jouw haar passen
Sluiten