Krijg een droomlichaam met yoga

Veel mensen denken dat yoga iets softs en zweverigs is. In ieder geval wordt het niet vaak gezien als een sport waar je kilo's mee kwijtraakt. Onterecht, want yoga is een full body workout, die ervoor zorgt dat je calorieën verbrand, sterker wordt en tegelijkertijd helemaal relaxed bent.

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat yoga daadwerkelijk zorgt voor gewichtsverlies. Zo is er in Amerika een test gedaan met mensen met overgewicht. De mensen die tenminste één yogales volgden vielen in de tien jaar daarna ongeveer 2,5 kilo af, terwijl de mensen die geen yogales volgden niks afvielen. En het mooie van yoga is dat het aan te passen is aan je persoonlijke behoefte. Het maakt dus niet uit hoe oud of fit je bent, er is altijd een vorm die bij jou past.

Hoe kan het je helpen bij het verliezen van gewicht?

Als het je echt gaat om het verbranden van calorieën probeer dan eens Ashtanga yoga of Bikram yoga. Dit zijn twee vormen van yoga die heel intensief zijn. Met Ashtanga yoga kun je wel tot 300 calorieën per half uur verbranden, dat is meer dan bijvoorbeeld met tennis of zwemmen. Maar ook met een minder intensieve yoga zoals Hatha yoga zul je verbaasd staan over hoeveel impact het heeft op je body. Na een aantal sessies zul je zien dat je lichaam flexibeler wordt en meer gestroomlijnd. Ook wanneer rug- of gewrichtspijn je weerhield van het sporten is het aan te raden om met yoga te beginnen. Dit zal je pijn een stuk verminderen waardoor je ook weer andere intensieve sporten op kunt pakken.

Relaxed

Yoga werkt ook psychologisch door. Mensen met overgewicht hebben over het algemeen een wat lager zelfbeeld. Deze chronische ontevredenheid kan ervoor zorgen dat je lichaam meer aanmaakt van het stress-hormoon cortisol. Dit hormoon zorgt op zijn beurt weer voor dat je gaat stress-eten. Yoga verlaagt de aanmaak van cortisol doordat het ervoor zorgt dat je lichaam relaxed. Daardoor ga je minder eten en zul je automatisch ook weer blijer worden van je lichaam.

Healthy en happy

Veel mensen merken dat wanneer ze aan yoga doen ze meer trek hebben in fruit, groenten en granen in plaats van vet eten. Al het buigen en strekken en het focussen op je lichaam lijkt ervoor te zorgen dat je zin om te zondigen met eten verdwijnt, en je alleen nog zin hebt in gezonde dingen. Maar het allerbelangrijkste van yoga is dat het ervoor zorgt dat het je zelfbeeld een boost geeft en je hierdoor letterlijk beter in je vel zit.

Reageer op artikel:
Krijg een droomlichaam met yoga
Sluiten