Yogalovers opgelet: deze voordelen hebben alléén jullie

Yoga is al jaren een trend. Helemaal gek is het ook niet: we worden er lenig en slank van. Ook vinden we de rust die we zo hard nodig hebben in de huidige 'rennen, vliegen, vallen en weer opstaan maatschappij'.

Door sommigen wordt yoga afgedaan als de sport voor mensen die lui zijn. Maar de echte yogi´s weten als geen ander dat dat alles behalve waar is. Én het beoefenen van yoga heeft voordelen die meer dan alleen fijn zijn:

Yoga stretcht je mind

Het is al bekend dat yoga je spieren langer maakt. Hierdoor ben je slanker en leniger. Allemaal ten goede van je gezondheid. Maar los van je lichaam ‘stretcht’ het ook je geest. Fitnessexpert en yoga-instructeur Jeanine Talento vertelt waarom: ‘Yoga opent zowel lichaam als geest. Yoga zorgt ervoor dat je mentaal sterker wordt en mentaal flexibeler wordt in alle situaties die je tegenkomt in je leven.’

Yoga geeft focus op het heden

Yoga helpt ons te concentreren op het heden. Om echt in het moment te leven, waar we stiekem allemaal moeite mee hebben. Er zijn namelijk maar weinig momenten waarin je echt in het heden leeft. We zijn altijd bezig met het verleden of de toekomst. Terwijl het juist zo belangrijk is om stil te staan in het moment, want dán leef je. Yoga is de één van de enige sporten die daarbij helpt.

Yoga voorkomt depressies

Yoga voorkomt depressies. Een recente studie van Harvard University wijst uit dat mensen die yoga beoefenen minder last hebben van depressies. De resultaten waren zelfs zo verbluffend dat ze in ziekenhuizen starten met het adviseren van yoga aan mensen met een depressie.

Yoga voorkomt veel voorkomende ziektes

Yoga geeft voordeel bij een groot aantal ziektes die veel voorkomen in westerse landen. Bijvoorbeeld hartklachten en een hoge bloeddruk. Maar ook mensen met ‘kleinere’ aandoeningen, zoals astma en rugpijn, hebben baat bij yoga.

LEES OOK: 5 x waarom het zo fijn is om hot yoga te doen

Reageer op artikel:
Yogalovers opgelet: deze voordelen hebben alléén jullie
Sluiten