Life 10 jul 2016 Omani McDaniels

Yolo in je solo! Hier zijn wat tips om koken in je uppie leuker te maken

Koken voor alleen jezelf kan soms aanvoelen als te veel moeite. Je gaat al snel wat halen of laat wat bezorgen. Maar voor jezelf koken hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Je kunt er zelfs van leren genieten.

1. Kijk wat ‘simpele recepten’ video’s

Het is verbazingwekkend hoe geïnspireerd je kunt raken van receptenfilmpjes kijken. Er bestaan heel veel gerechten die je kunt maken, die heel weinig tijd innemen en toch super lekker zijn. Je krijgt zelfs extra trek, omdat de filmpjes er altijd zo verrukkelijk uitzien. Kijk gerust rond op Culy.nl, ons fantastische kookzusje.

2. Maak genoeg voor meerdere dagen

Zo hoef je niet elke dag na werk thuis te komen en in de keuken te staan. Je kunt het even opwarmen en het is net gepersonaliseerde afhaal. Als je in een keer heel veel maakt, kun je er ook voor kiezen om een gedeelte in te vriezen. Zo hoef je niet dagen achter elkaar hetzelfde te eten.

3. Verwen jezelf

Maak er een mooi gerecht van, maar geniet ook van je maaltijd aan een mooi gedekte tafel met een goed glas wijn en de perfecte afspeellijst. Je hoeft helemaal niemand bij je te hebben om chique te dineren. En als je zin hebt om gek te doen, eet dan je prachtige maaltijd in een geweldige outfit. Jouw maaltijd, jouw feestje.

4. Neem de rest mee naar werk

Je maakt al snel te veel als je voor één persoon kookt. Neem je overige eten mee naar werk en heb een heerlijke lunch, waar je collega’s jaloers van worden. Of word favoriet op werk en neem wat mee voor hen. Daar zul je gegarandeerd vrienden mee maken.

5. Experimenteer met nieuwe cuisines

Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld één keer per week iets te maken, wat je helemaal niet kent. Echt jezelf even verwennen met nieuwe smaken en aroma’s. Het is niet alleen super lekker, maar het is ook geweldige oefening voor wanneer er wel mensen langskomen. Je maakt super erge indruk als je iets maakt wat zij niet kennen. Waarschijnlijk zul je daarna wensen dat je weer een keer alleen kunt eten, omdat er altijd mensen willen komen eten.

6. Maak pannenkoeken

Hartige pannenkoeken, zoete pannenkoeken, het maakt niet uit. Pannenkoeken zijn verrukkelijk en snel te maken. Je krijgt juist zin om in de keuken te staan, als je weet dat je pannenkoeken gaat krijgen. Yummy.

7. Doe net als een parkiet

Zet een spiegel tegenover je aan de eettafel en het is net alsof je met je tweelingzus dineert. Of zoiets.

LEES OOK: Waarom zelf koken je gelukkiger maakt in alle opzichten
pizzanooo-770x462

Reageer op artikel:
Yolo in je solo! Hier zijn wat tips om koken in je uppie leuker te maken
Sluiten