Yummi: Deze 7 foodies zijn super goed voor je geheugen

Soms heb je van die dagen waarop het lijkt of je wel alles vergeten bent. Als jouw hoofd niet vast zat... Gelukkig is het een herkenbaar issue, waar iedereen wel eens mee te maken heeft gehad. Wat je er tegen kunt doen? Eten. En wat is nou fijner dan eten én dingen beter onthouden? Deze zeven etenswaren helpen enorm om jouw geheugen te boosten:

1. Walnoten

Deze fijne nootjes bevatten veel alfa- linoleenzuur, wat helpt de bloedstroom te stimuleren en je hersenen krijgen er meer zuurstof door. Hersenen die meer zuurstof krijgen staat gelijk aan een beter geheugen, win-win situatie toch?

2. Gezonde oliën

Denk hierbij aan olijfolie, notenolie, avocado en pindakaas. Deze oliën bevatten veel vitamine E wat helpt om zenuwcellen beter te beschermen. Uit een onderzoek bleek ook dat vrouwen boven de 65 betere resultaten hadden met hun geheugen door het eten van deze oliën, dan vrouwen die dit niet deden.

3. Sardientjes en zalm

Het is geen geheim dat vis vol omega-3 vetten zit die op meerdere manieren goed zijn voor jouw lichaam. Een heerlijk stukje verse zalm of een haring, je eet nog eens lekker én je brein wordt er ook beter van.

4. Groentjes

Uit een onderzoek van Harvard bleek dat meer dan 13.000 vrouwen die groentes aten zoals boerenkool en spinazie, een beter geheugen kregen over een periode van 25 jaar.

5. Berry erbij?

Aardbeien, blauwe- en acaibessen zijn niet alleen heel lekker, ook zijn ze goed voor je geheugen. Ze zitten namelijk vol flavonoïden, dit is een antioxidant wat een betere bloedstroom naar je hersenen bevorderd. Ook ruimen de stofjes in de besjes proteïne op die ervoor kunnen zorgen dat jouw geheugen achteruit kan gaan.

6. Rode vino

Rode drijven bevatten het antioxidant, resveratrol, wat niet alleen ontzettend goed is voor je huid maar ook voor je geheugen. Wij zeggen: proost op dit goede nieuws.

7. Ja, het is écht waar

Chocola, vanaf nu mag je het sowieso eten onder het mom van: het is enorm goed voor mijn geheugen. Een andere studie van Harvard had onderzocht dat ouderen die twee koppen warme chocolademelk dronken per dag voor 30 dagen, een betere bloedtoevoer hadden naar hun hersenen en zo ook beter scoorde op breinspelletjes. Zo wordt chocolade alleen nog maar fijner, yum, yum.

Reageer op artikel:
Yummi: Deze 7 foodies zijn super goed voor je geheugen
Sluiten