Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 26 maart 2017

Yummie: Op deze wintersport locatie hebben ze ruim 100 soorten brood

Zeker negentig procent van wat jij eet op een dag bestaat uit meel, water, een rijsmiddel en zout. Je ontbijt met brood, luncht met brood en het diner is niet compleet als jij geen stokbrood hebt om je bord mee schoon te vegen. Wij hebben jouw volgende skivakantie vast uitgestippeld, want er bestaat namelijk een klein ski dorpje in Italië waar ze meer dan honderd soorten brood hebben.

De bakker bij je om de hoek is niets bij dit dorpje in Italië. Hier zijn namelijk meer dan honderd soorten brood, allemaal gebakken door de families die al eeuwen in dit dorpje wonen. Val d’Ultimo is een pittoresk dorpje waar je fantastisch kan skiën en brood eten.

Familiebedrijfjes

Het dorpje Val d’Ultimo is een klein dorpje in Noord Italië. De bevolking is súper vriendelijk en vertelt graag over hun familiebedrijfjes, waaronder de vele bakkerijen. ’s Ochtends is dit dorpje dan ook gevuld met heerlijke geuren van het vers gebakken brood.

Maar waarom zijn er honderd soorten brood? Je zou denken dat een paar wel genoeg zou zijn. De hoeveelheid verschillende brood soorten is ontstaan vanwege het feit dat dit dorpje van oorsprong een herdersdorpje is. Omdat de herders dan soms uren in de bergen waren, was brood hun voornaamste voedingsbron.

Alle soorten

Nou ja, en dan ben je na een tijdje één soort brood ook wel zat. Zo begonnen de bakkers het assortiment uit te breiden. En hedendaags zijn er dus meer dan honderd soorten brood.

Werkelijk waar álle soorten brood zijn denkbaar: zacht, hard, met rozijnen, noten, gedroogd fruit en een speciaal brood met kruid dat in de bergen groeit.

Gelukkig verbrand je met wintersporten mega veel calorieën en kan je daarom zonder enig schuldgevoel alle honderd soorten uitproberen.

Lees hier waarom het super leuk is om met je lover op wintersport te gaan: Jetzt geht’s los! Waarom het zo leuk is om met je lief op wintersport te gaan

Reageer op artikel:
Yummie: Op deze wintersport locatie hebben ze ruim 100 soorten brood
Sluiten