Zeg maar doei tegen je fijne haar. Zo krijg jij ook volle bos

Fijn haar is een lastig iets. Je kan het bijvoorbeeld niet voller knippen en het op de gewenste manier stijlen blijft al helemaal en klus. Wat moet je aan met dat haar? Kun je er wel iets mee aan? Ja. Wij hebben dé tips voor dames met dun haar en met deze tips zorg ook jij voor mooie, volle en bouncy lokken:

1. Zorg dat je haar bijna helemaal droog is voordat je het gaat borstelen. Als je namelijk gaat borstelen als het nog nat is kam je al het volume er uit. Föhn je haar tot ongeveer 90% droog en borstel dan voorzichtig met een ronde borstel.

2. Kneed geen producten die volume moeten brengen in bij de aanzet van het haar. Dit heeft vaak alleen maar een tegenovergesteld effect. Begin juist met deze producten onderin de punten en werk langzaam naar boven.

3. Knip je haar slim. Lange lagen zorgen vaak voor meer volume dan korte lagen. Korte kapsels werken verder ook goed omdat het voorkomt dat het het haar naar beneden drukt.

4. Rustig aan met de conditioner. Hoewel dun haar ook snel droog wordt is het belangrijk niet teveel conditioner te gebruiken. Dit kan het haar erg verzwaren. Een goede tip? Kneed alleen conditioner in de punten. Zo blijft je haar zacht en gevoed, maar gaat het niet hangen.

5. Ga voor de beachy look. Dit is een perfecte look voor als je toch volume aan je coupe wil toevoegen. Let wel op dat je pas je haar gaat stijlen als het helemaal droog is, zeker als je werkt met warme tangen. Spray vervolgens je haar in met zoutspray en zeg maar hallo tegen je volle coupe!

6. De rollers die je oma vroeger had kunnen ook zomaar eens van pas komen. Rol ze in, pin ze vast en laat ze gewoon even zitten terwijl je je koffie drinkt. Uithalen voor je de deur uit gaat en bij de aanzet even los schudden.

Reageer op artikel:
Zeg maar doei tegen je fijne haar. Zo krijg jij ook volle bos
Sluiten