Zeg maar doei tegen je mondayblues: zo geniet je ook van je maandag

Die vre-se-lijke maandag die iedere week weer volgt na een heerlijk weekend. Het begin van de week waarop je geconfronteerd wordt met je wekker (hallo sociale jetlag van het weekend waarin je niet voor 2:00 uur in bed lag) en daarna stapels werk en deadlines. Helaas is het uitzicht op het weekend nog ver weg. De maandag staat hoogst waarschijnlijk in niemands favorietenlijst. Maar in plaats van deze maandag weer een blues te voelen is het nu tijd om de maandag te omhelzen. Zonde om een dag in de prullenbak te gooien omdat het precies die ene dag na het weekend is. Daarom presenteren wij hét lijstje om de blues gedag te zeggen en met glimlach de maandag door te komen.

7:30 uur dress for succes

In het weekend tutten we ons op voor borreltjes, etentjes en uitjes. Maar waarom ook niet op deze maandagochtend? Trek je mooiste lingerie aan voor een extra boost aan zelfvertrouwen. Trek vervolgens de outfit aan waarmee je op kantoor indruk kunt maken. Investeer vijf minuten extra aan je make-up én kapsel. Met een paar killerheels eronder kun je amen zeggen tegen de powervrouw. Jij voelt je een stuk beter omdat je eruit ziet om door een ringetje te halen en de complimentjes komen ook nog vanzelf.

9:00 uur vrolijke note

Pak voordat je je laptop aanzet een post-it en schrijf daarop afspraken waar jij je op verheugt of dingen waar je blij van wordt. Plak ‘m op je bureau om zo in ieder geval een aantal keer herinnerd te worden aan de leuke dingen die je vandaag of de aankomende week te wachten staan.

10:00 uur maak iemand blij

Maak iemand om je heen blij. Complimenteer een collega, breng iemand een kopje koffie of help bij een moeilijk vraagstuk. De waardering van de ander zal je een fijn en goed gevoel geven. Nog een reden om te glimlachen.

12:00 uur happy meal

En dan bedoelen we geen happy meal van de McDonalds. Na een weekend vol kaasjes, wijntjes en cupcakes zetten vrouwen zichzelf vaak maandag weer op dieet. Nog een reden om de maandag niet te omarmen. Een droge cracker zal je humeur waarschijnlijk niet bevorderen. Gun jezelf wat extra’s deze maandag. Een stukje taart van een jarige collega, een lunch met een broodje kroket of een heerlijke carpaccio bij het lunchtentje tegenover. Als je dit wekelijks gaat doen maar bang bent een kilootje aan te komen: laat in het weekend één ongezond dingetje staan en ‘bewaar’ het voor maandag. Het weekend is al leuk genoeg, schuif een klein beetje door.

14:00 uur speeltijd

Gun jezelf maandag ruimte in de overvolle agenda om iets te doen op het werk wat jij leuk vindt. Buiten een kopje verse muntthee drinken met je collega, een rondje lopen door het park, of even kletsen met je collega buurvrouw. Morgen kun je weer van 9 uur tot 5 uur doorgaan. Maar vandaag even een kwartiertje niet.

16:30 daten

Kijk naar je agenda, ‘s avonds nog tijd deze week? Stuur een WhatsAppje uit om een chickflick te kijken met je BFF op dinsdag (met chocola erbij), of een biosje te pakken met een vriend op woensdag, of uit eten te gaan op donderdag. Heb je gelijk een leuk vooruitzicht en voor je het weet is het weer vrijdag einde middag: borreltijd. En daarna weekend. Maar je zult zien, volgend weekend kijk je met deze tips niet meer op tegen de maandag.

Reageer op artikel:
Zeg maar doei tegen je mondayblues: zo geniet je ook van je maandag
Sluiten