Dit zegt de maand waarin jij geboren bent over jouw gezondheid

Jouw verjaardag is natuurlijk een van de leukste dagen van het jaar. De maand waarin je geboren bent zegt vaak iets over jouw persoonlijkheid. Mensen die in de winter geboren worden zijn minder humeurig en mensen die in de zomer geboren worden hebben kans op van stemmingswisselingen. Maar zegt de maand waarin jij geboren bent ook iets over jouw gezondheid?

Wil jij graag een gezondere lifestyle? Deze negen tips kunnen je daar misschien wel bij helpen.

Onderzoek

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat de maand waarin je geboren bent invloed heeft op ziektes bij latere leeftijd. Het onderzoek werd gedaan onder 1,7 miljoen Amerikaanse volwassenen. Voor 28 jaar lang werden de gegevens van de patiënten bestudeerd.

Maart vs. oktober

Baby’s die in het najaar geboren worden en dan met name de maanden oktober en november, zijn meer gevoelig voor virusinfecties, ADHD en acute bronchitis. Wie in maart geboren is heeft meer kans op hart-en vaatziektes, maar is beter beschermd tegen longziektes en neurologische aandoeningen. Bij degene die in oktober geboren zijn, is dit juist andersom.

Andere factoren

Maar er spelen ook andere factoren mee met de bepaling van de ziektes in bepaalde maanden. Baby’s die bijvoorbeeld in de lente geboren worden, hebben sneller een tekort aan vitamine D, wat kan leiden tot een hoge bloeddruk. Dit komt doordat de moeders vaak in de winter weinig vitamine D hebben aangemaakt. In de zomermaanden wanneer er meer huisstofmijt aanwezig, is de kans op astma als je ouder bent groter.

Don’t worry

Het onderzoek is natuurlijk gebaseerd op verschillende personen wat niet betekent dat dit voor iedereen geldt. Wees daarom niet bang als je bijvoorbeeld in maart geboren bent, het betekent niet dat jij ook een van deze ziektes daadwerkelijk krijgt.

Reageer op artikel:
Dit zegt de maand waarin jij geboren bent over jouw gezondheid
Sluiten