Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 13 jun 2018

Wauw! Deze zeldzame nachtwolken zijn de komende dagen te bewonderen

De komende nachten kun jij zeldzame nachtwolken zien. Het is een prachtig mysterieus gezicht gevormd door 'lichtgevende wolken'. Je kunt de wolken tot anderhalf uur na zonsondergang bewonderen of vlak voor de zon opkomt.

De sterrenhemel heb jij vast al eens gezien, maar de zeldzame nachtwolken waarschijnlijk nog niet. Deze lichtgevende wolken zijn betoverend mooi en zijn de komende nachten zichtbaar.

Zeldzame nachtwolken

Deze nachtwolken komen voor op 85 kilometer hoogte. De wolken worden gevormd als kleine ijskristallen ontstaan op stofdeeltjes. Ze geven trouwens niet écht licht. Dat komt omdat de zon het licht door de ijskristallen weerkaatst.

Dit is pas zichtbaar nadat de zon is ondergegaan. Je ziet dan een zilver-blauwe streperige structuur. Je kunt de wolken wel al zien wanneer de zon erop schijnt.

Zakt de zon? Dan treedt de duisternis in en vergaan de nachtwolken. Dit is een prachtig gezicht met mysterieuze kleuren. Volgens de meteorologen van Weeronline zijn de condities nu extra goed en belooft het iets moois te worden.

Reageer op artikel:
Wauw! Deze zeldzame nachtwolken zijn de komende dagen te bewonderen
Sluiten