Oeh yum! Dit is hoe je zelf avocadofrietjes maakt

personalbodyplan

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij hebben een zwak voor alle soorten frietjes. Friet van de Mac met frietsaus, een patatje oorlog bij de snackbar om de hoek, kreupelfriet (geniaal) en natuurlijk zoete aardappelfriet. En onze nieuwste craving: avocadofriet.

Eind vorig jaar stuitten we per toeval op deze goddelijke snack, avocadofrietjes. Dat was bij Taqueria Tacobar in Amsterdam. Die waren heerlijk hemels.

Zelf avocadofrietjes maken

En sinds die dag houdt de snack ons bezig. We want more.

Omdat iedere dag uit eten gaan helaas niet in ons budget past (#livegoals wel), zochten we een recept om zelf avocadofrietjes te maken. En dat bleek eigenlijk verrassend goed te doen.

Komt ‘ie dan he: het recept voor avocadofrietjes

Voor drie personen heb je nodig:

  • 1,5 avocado
  • 20 gram meel
  • 20 gram panko
  • 2 eieren
  • 1 tl chilipoeder
  • Snufje zout

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het meel, het panko paneermeel en de geklutste
eieren in aparte bakjes. Bij de panka voeg je een theelepel chilipoeder en zout toe.

Snij de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en snij alles in plakjes.

Vervolgens haal je de plakje avo eerst door het meel, dan door het ei en dan door het paneermeel.

Leg de plakjes op de bakplaat en bak alles in 15 minuten in de oven op 200 graden.

En dan: eet smakelijk. Het lekkerste is om de frietjes te dippen in hummus, harissa of tzatziki.