Zelf je haar knippen? Lees eerst even deze handige tips

Zit jij thuis ook al met een coupe de corona? Grote kans dat je al een paar keer de neiging hebt gehad om de schaar in je eigen lokken te zetten. Als je het écht niet meer kunt volhouden om op de kapper te wachten, dan zijn dit de tips die je wilt weten als je zelf je haar gaat knippen.

De do’s en don’ts om zelf je haar te knippen

Na het lezen van deze tips kan het (bijna) niet meer fout gaan.

Knip je haar droog

Was en föhn je haar eerst goed in model voor dat je met de schaar aan de slag gaat. Dan zie je namelijk gelijk hoe het eruit komt te zien. Als je jouw haar nat zelf wil knippen lijkt het veel stijler en langer dan dat het eigenlijk is.

Niet aan je pony trekken

Als je een pony hebt dan heb je snel de neiging om hem recht te trekken wanneer je gaat knippen, maar dat kun je juist beter niet doen. Je kunt hem beter laten hangen zoals ‘ie altijd doet en dan voorzichtig de puntjes bijknippen. Trekken geeft een ander beeld van de pony en kan voor rare punten zorgen.

Verander niet van haarstijl

Op Instagram zien we het volop: celebs en influencers die opeens voor een nieuwe coupe of haarkleur gaan. Een haarkleur veranderen kan wellicht niet zoveel kwaad, maar je kapsel veranderen kun je beter overlaten aan de kapper straks. Hoeveel zin je ook hebt om radicaal zelf je haar te knippen – logisch, je zit al een paar weken thuis, geduld is een schone zaak.

Lees ook:

Popsugar

Reageer op artikel:
Zelf je haar knippen? Lees eerst even deze handige tips
Sluiten