Wil je zelf je haren verven? Volg dan dit stappenplan voor fabulous haar dat niet verpest wordt

Het is weer zover: je bent je coupe zat en je bent toe aan wat verandering in je leven. Toch maar een andere haarkleur proberen en wil je zelf je haren verven? Dan hebben wij bruikbare tips voor je op een rij gezet. Zo kun je namelijk met succes zelf je haar verven zónder dat het compleet mislukt.

Het is niet gek dat je het verven van je haren normaal gesproken aan een professional overlaat, want het is absoluut een vak apart. Maar wat als het toch kriebelt om het zelf eens te proberen omdat je simpelweg het geduld niet hebt om te wachten tot je kappersafspraak? Dan kun je de volgende dingen doen zonder dat je je haar ruïneert.

Zelf je haren verven doe je zo

Heb je niet de tijd of het geld om je haren te laten verven bij de kapper? Dan kun je het volgende stappenplan volgen om het fabuleuze haar te krijgen waar je zo naar verlangt. Dit plan is voor de mensen die gaan voor een egale kleur, dus zonder highlights of lowlights.

Stap 1: Kies een haarkleuring

Voor welke kleuring ga je? Ben je op zoek naar een uitwasbare verf, een semi-permanente of juist permanente kleuring? De uitwasbare kleuring verdwijnt na een paar wasbeurten, terwijl permanente verf uit je haar groeit en niet binnen een paar wasbeurten niet meer zichtbaar is.

Stap 2: Kies de juiste kleur

Als je een tint donkerder of lichter wil gaan sta jij straks bij Kruidvat of Etos te kijken naar haarkleuring. Wil je nog donkerder of lichter gaan, kun je echt het beste naar de kapper gaan. Hoe dan ook, het is de kunst om vooral te kijken naar een vergelijkbare kleur die een neutrale of koele ondertoon heeft. Zo pakt je haar uiteindelijk niet warmer uit dan je eigenlijk zou willen.

Lees ook: Ga je je haar verven? Deze 5 fouten wil je absoluut voorkomen

Stap 3: Bereid je haar voor

Nu je de juiste haarverf te pakken hebt, is het tijd om je haar voor te bereiden. Als je ervoor kiest om zelf je haren te verven raden we je aan om hier genoeg tijd aan te besteden. Was je haren een dag of twee niet voordat je gaat verven, zodat de natuurlijke oliën op je hoofdhuid je huid beschermen tegen de chemicaliën. Breng verder een laagje vaseline aan rond de haarlijn, op de oren en overal waar je wil dat de verf niet pakt.

Stap 4: Test de kleuring eerst op een kleine pluk haar

Als je nog niet zo ervaren bent je haar verven kan het absoluut geen kwaad om een klein beetje verf te pakken en dit op een pluk haar te testen. Zo kun je timen hoe lang je de verf in je haar moet laten zitten. En onthoud: op fijn haar pakt de verf meestal sneller en kun je misschien minder tijd aanhouden dan de verpakking geeft. Hoe dikker je haar, hoe meer tijd het kost.

Stap 5: Volg de aanwijzingen op de verpakking

Heb je de test gedaan? Dan is het tijd om de aanwijzingen op de verpakking te volgen en te beginnen met verven. Gebruik een speciale verfkwast om de verf aan te brengen op de lengtes van het haar en bewaar de aanzet tot later. Hier ontwikkelt de kleur sneller, dus daarom is het beter om niet bij de aanzet te beginnen.

Et voilà, je stappenplan is klaar.

Meer lezen over haren verven?

L'Oréal ParisCosmopolitanGlamour

Reageer op artikel:
Wil je zelf je haren verven? Volg dan dit stappenplan voor fabulous haar dat niet verpest wordt
Sluiten