Vergeet een enkeltje naar de zon: zo behoud je een lekker bruin kleurtje in de wintermaanden

Dat de zomer voorbij is, hoeft niet te betekenen dat jij je heerlijke zongebruinde huid hoeft op te geven. Merk je dat je steeds bleker ziet en zou je er wel wat stralender uit willen zien? Lees dan de beste tips om zelfbruiner te gebruiken in de winter.

De spray tan afspraken kun je even parkeren tot volgend voorjaar. Waarschijnlijk wil je wel een gezond kleurtje houden, maar hoef je er niet op en top bruin bij te lopen. Dankzij de volgende tips kun je zelf aan de slag met zelfbruiner en ben je na deze winter een echte pro in het aanbrengen hiervan.

De beste tips om zelfbruiner aan te brengen in de winter

Moet je zelfbruiner in de winter op een andere manier aanbrengen dan in de zomer? Niets moet, maar nu de seizoenen veranderen wil je misschien ook wel het één en ander in je routine veranderen. Pas de volgende tips toe voor een mooi maar niet over the top bruin kleurtje tijdens de koude maanden.

Blijf je huid goed exfoliëren en hydrateren

Uiteindelijk smeren we ons iedere avond in om een mooie, egale en stralende huid te hebben. Nu kun je blijven smeren, maar het is minstens zo belangrijk om je huid te exfoliëren. Hiermee verwijder je dode huidcellen en kunnen jouw producten beter in de huid trekken.

Bonus: als je goed blijft exfoliëren en hydrateren, ziet je zelfbruiner er veel beter uit. Dag dag, strepen en vlekken.

Glow ✔️ Highlight ✔️Perfume ✔️ When your makeup bag ticks alllll the boxes 😉 Repost @popofcoral #TanLuxe #SelfTan #THEFACE

368 Likes, 11 Comments – TAN-LUXE (@tan_luxe) on Instagram: “Glow ✔️ Highlight ✔️Perfume ✔️ When your makeup bag ticks alllll the boxes 😉 Repost @popofcoral…”

Mix wat zelfbruiner druppels met je huidverzorging

De kleur op je gezicht neemt het snelst af door de gezichtsreiniger die je gebruikt. Het is heel makkelijk om de kleur weer terug te brengen in je gezicht: met speciale zelfbruiner druppels.

Zo mix ik – Beautify’s Renée – tweemaal per week de Tan-Luxe Illuminating Drops met mijn nachtcrème. Zo heb ik continu een kleurtje op mijn gezicht zonder dat het er ooit te ooma-loompa uitziet. De kleur light-medium is mijn favoriet.

We hebben ook goede ervaringen met de Clarins Addition Concentré Eclat Zelfbruiner.

Kies het juiste product voor je huid

In de winter heb je vaak andere behoeftes dan in de zomer als het gaat om huidverzorging. Hetzelfde geldt voor je zelfbruiner. Wil je graag eens een zelfbruiner in de winter gebruiken? Dan kun je misschien beter overweg met een gradual tan in bodylotion vorm of juist een lichtgewicht spray.

Dove heeft zo’n bodylotion en zelfbruiner in één product. Hiermee bouw je langzaam maar zeker – en vooral vlekvrij – een kleurtje op, zonder dat het lijkt alsof je drie weken op Ibiza bent geweest.

“After using their tanning drops on my face and the tanning water on my body I literally look like a new person. Not only it gave me a tan, but it really evened out my skin tone and also my skin is glowing as if I’m wearing highlighter on my body”- @sharondinsdale is loving our PEACH range with OxyGlow Complex to brighten the complexion 🍑💫 #isleofparadise #veganskincare #crueltyfree

1,493 Likes, 40 Comments – The Isle Of Paradise (@theisleofparadise) on Instagram: “”After using their tanning drops on my face and the tanning water on my body I literally look like…”

De beste zelfbruiners

Wat zijn nu écht de beste zelfbruiners? Inmiddels heb ik als beautyredacteur een hoop prachtige merken mogen uitproberen. Ieder jaar dompel ik mezelf weer helemaal onder in de wereld van self tans, waarbij dit de favorieten zijn van de afgelopen tijd:

Isle of Paradise

Ik gebruik nu zelf de Isle Of Paradise Self-Tanning Water en ik vind ‘m perfect voor deze tijd van het jaar. De kleur is niet te intens – maar wel aanwezig – en doordat het een water is trekt het lekker snel in.

Deze Self-Tanning Water is verrijkt met een speciaal SuperBalance-complex. Klinkt ingewikkeld, maar het betekent dat de roodhuid in de huid in balans wordt gebracht en de huid gekalmeerd wordt. Kokosolie en avocado hydrateren de huid en da’s precies wat je in de winter wil.

Marc Inbane

Een zelfbruiner waar ik altijd op kan vertrouwen is de Natural Tanning Spray. Laat je niet misleiden door de naam, want de kleur is écht bruin en daardoor vooral prettig voor de zomer. Maar het brengt makkelijk aan in combinatie met de handschoen van Marc Inbane. Vlekken krijg je er eigenlijk nooit van als je het netjes aanbrengt.

Deze self tan is even een uitgave, maar je krijgt er wél een heel goed product voor terug. En da’s belangrijk als je niet met zelfbruinervlekken op je lichaam op je werk wil verschijnen.

Bondi Sands

Ik heb niet één favoriet product van Bondi Sands, maar dit self tan merk in het algemeen is simpelweg heel goed. De zelfbruiners geven je huid een intens diepe kleur, dus als je daar niet zo van houdt raad ik je aan om voor de light to medium kleuren te gaan.

De mousse producten trekken in ieder geval snel en goed in de huid, terwijl je nog wel genoeg tijd hebt om het egaal te verdelen. Het resultaat is daardoor mooi en mocht het toch fout gaan, dan kun je de remover gebruiken.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Vergeet een enkeltje naar de zon: zo behoud je een lekker bruin kleurtje in de wintermaanden
Sluiten