Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 1 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom zelfliefde één van de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle carrière is

We voelen ons vaak eerder geliefd wanneer we mensen om ons heen hebben die ons geliefd laten voelen. Maar eigenlijk is dit natuurlijk helemaal niet nodig, want je wil niet afhankelijk zijn van de liefde van iemand anders. Zelfliefde is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je carrière.

Zelfliefde is ontzettend belangrijk. En stiekem weten we dat ook wel, maar toch is het soms makkelijker gezegd dan gedaan. Heel gek eigenlijk, want waarom zou je niet ontzettend veel van jezelf houden? Lees hier waarom zelfliefde belangrijk is voor jou, maar ook voor je carrière:

Je bent het waard om gezien te worden

Door van jezelf te houden en jezelf niet tot nauwelijks te vergelijken met anderen, bereik je sneller je doelen. Je ziet namelijk in dat jij het wel waard bent om ruimte in te nemen en je ideeën naar buiten te brengen. Als jij die topfunctie wil, dan is er niets en niemand die jou daarin tegen kan houden.

Goed luisteren naar je eigen behoeftes

We kennen allemaal de uitspraak: ‘Je kan pas van iemand anders houden, wanneer je van jezelf houdt’ en ook al is dit erg cliché, het is ook waar. Dit geldt niet alleen voor een relatie met je partner, maar eigenlijk met iedereen om je heen. Wanneer je lief genoeg voor jezelf bent, ben je geneigd om te luisteren naar je eigen behoeftes. Omdat je weet waar je staat, ben je ook beter in het onderhandelen van een hoger salaris.

Zelfvertrouwen is de sleutel tot succesvolle carrière

Wanneer je een goede relatie met jezelf hebt, weet je dat je jezelf kan vertrouwen. Dat straal je uit. Zo zijn deze mensen goed in het voeren van sollicitatiegesprekken, schrijven ze overtuigende motivatiebrieven en krijgen hierdoor sneller een baan aangeboden.

Oké, en nu?

Oké, en nu? Na het lezen van deze drie punten weet je wat belangrijk is voor jezelf en je toekomst. Maar hoe zet je jezelf dan op de eerste plek?

Probeer lief voor jezelf te zijn en veroordeel jezelf niet zo snel. Het is heel makkelijk om gelijk nadat iets mislukt te denken dat het niets gaat worden of dat je het niet in je hebt. Maar iedereen maakt fouten en doorzettingsvermogen is een mooie eigenschap waardoor je er wél komt.

En de negatieve gedachtes? Laat die gaan, zonder ze te laten overheersen. Bedenk voor jezelf eens wat je ermee opschiet. Grote kans dat je je alleen maar slechter voelt en niet bereikt wat je wil bereiken.

Lees ook: Voor 10 uur ‘s morgens beginnen met werken is slecht voor je gezondheid

Reageer op artikel:
Waarom zelfliefde één van de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle carrière is
Sluiten