Zelfvertrouwen hebben is ontzettend belangrijk. Zo geef je die van jou een boost.

Wat zijn nu precies zelfverzekerde mensen? Dit zijn mensen die een vol en druk leven leiden, zich niet laten weerhouden door angsten (of in ieder geval niet te veel) en kansen durven aan te grijpen in het leven. Deze mensen hebben een positieve mindset. Dat is misschien wel het belangrijkste van allemaal om een zelfverzekerd beeld te ontwikkelen. Herken je jezelf er niet in maar verlang je toch naar een beter beeld van jezelf? Wij helpen je op weg.

Lichaamstaal

Je kunt vaak al een heleboel aflezen aan iemands lichaamstaal. Een gebogen rug en hoofd stralen al snel onzekerheid uit terwijl een geheven hoofd juist zelfverzekerdheid weggeeft. Probeer dus af te kijken bij de mensen die jij als zelfverzekerd ziet. Lichaamstaal kan je uitstraling al een hele boost geven.

Lachen

Een glimlach brengt je mijlenver. Valt het je ook wel eens op dat zelfverzekerde mensen goed kunnen omgaan met anderen of vreemden? Ze geven in een gesprek met gemak een lach weg en geloof ons, dit werkt voor iedereen. Probeer jezelf open te stellen en lach.

Niet iemand naar beneden halen

Zelfverzekerde mensen zijn niet bezig met slecht te praten over anderen. Ze richten zich liever op positieve feedback en we kunnen niet anders zeggen dan dat dit een prachtige eigenschap is. Natuurlijk. Er zijn ook een handje arrogante … die niets liever doen dan schmuck praten over anderen, maar die laten we even buiten beschouwing. Probeer positief naar anderen te zijn, dan zul je hetzelfde op den duur terug krijgen.

Een gesprek met iemand starten

Zoals we al eerder zeiden, communicatieskills zijn ook zeker niet onbelangrijk en blijven stiekem toch lastig. Een goed gesprek met iemand kan je vele voordelen opleveren en het komt des te sterker over als je fatsoenlijk een gesprek kan leiden. Wees dus ook niet bang om hierop te oefenen.

Durf een compliment te accepteren

Hoe graag we ook ‘ach welneeee joh’ roepen na een complimentje over ons haar (of we het nu geloven of niet), het komt altijd prettig over als je een compliment durft te ontvangen. Iemand bedoelt het alleen maar aardig. Het accepteren van een compliment geeft een blijk van zelfverzekerdheid. Je haar zit ook gewoon goed vandaag. Bedank met een lach.

Reageer op artikel:
Zelfvertrouwen hebben is ontzettend belangrijk. Zo geef je die van jou een boost.
Sluiten