Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 22 juni 2018

5 tips zodat je je een stuk zelfverzekerder voelt in je bikini deze zomer

Met de hittegolf van volgende week voor de deur kun je je bikini of badpak weer tevoorschijn toveren. Maar wat als je je niet zelfverzekerd genoeg voelt om daar in rond te lopen? Bijna alle vrouwen hebben daar wel eens last van, maar met deze tips rock jij je bikini (en prachtige lichaam) deze zomer lekker op het strand.

1. Positieve Mindset

Het begint allemaal bij een positievere mindset. Geef jezelf een peptalk en doe alsof je super zelfverzekerd bent. Verander je houding letterlijk naar borstjes vooruit lipjes getuit en je zult merken dat je je meteen al een stuk beter voelt. Dit trucje werkt bij heel veel verschillende dingen en ook bij je lichaamsbeeld. Smile babe, je ziet er prachtig uit.

2. Stop met vergelijken

Stop met jezelf te vergelijken met andere meiden op het strand. Bijna alle vrouwen doen dit, maar je schiet er echt niks mee op. Jij bent jezelf en je bent prachtig zoals je bent. Geniet van de zon, de zee, je lover of vriendinnen en trek je helemaal niets aan van anderen want dan beland je in een neerwaartse spiraal.

3. Koop een passende bikini

Koop geen goedkope bikini’s omdat je er zo veel mogelijk wilt hebben (die je vervolgens toch niet draagt), maar investeer in dé perfecte bikini. Als je een bikini koopt die te klein of te groot is voel je je sowieso al niet prettig als je dat broekje steeds uit je billen moet trekken. Laat je adviseren bij een lingeriezaak waar ze ook bikini’s verkopen zodat je een bikini vindt die precies bij jouw figuur en wensen past. Doen.

4. Kijk om je heen en zie dat niemand perfect is

Dit klinkt een beetje lullig, maar het helpt wel. Bovendien is niemand echt perfect. In plaats van je te focussen op iedereen die jij knapper vindt dan jezelf, zie je nu dat niemand in de praktijk een lichaam van Barbie heeft. En dat heeft ook helemaal niet, want je bent mooi zoals je bent. You go girl.

5. Fake tan

Met een fake tan, staat je bikini altijd al stukken beter voor je eigen gevoel. Een goedkope en makkelijke manier om je in ieder geval al een stukje zelfverzekerder te voelen als je niet zo makkelijk kan veranderen van mindset.

Eigenlijk willen we je vooral meegeven dat ieder lichaam prachtig is: vol of mager, met of zonder striae en met of zonder oneffenheden. Jij bent prachtig en dat mag gezien worden.

Reageer op artikel:
5 tips zodat je je een stuk zelfverzekerder voelt in je bikini deze zomer
Sluiten