Renée
Renée | LinkedIn Love 23 okt 2018

Waarom zelfverzekerde meisjes veel succesvoller zijn in de liefde

Sta je iedere keer weer zenuwachtig voor de spiegel je outfit te bekijken en je haar te doen als je gaat daten? Zelfverzekerd zijn en daten zijn twee dingen die vaak niet hand-in-hand gaan. Toch zijn er dingen die zelfverzekerde meisjes anders doen in een date en relatiesituatie. Dingen die hen succesvoller maken in de liefde.

Hoe zelfverzekerd zijn je verder brengt in de liefde

Een zelfverzekerde vrouw heeft meer succes met daten, omdat ze zich aan de volgende regels houdt:

1. Ze gaat ervan uit dat hij haar leuk vindt

Iedereen doet dit of heeft dit weleens gedaan: na een paar dates analyseren of hij je wel echt leuk vindt. Dat soort dingen spreek je niet meteen uit, waardoor je naar signalen zoekt om die bevestiging te krijgen. Een zelfverzekerde vrouw doet dit niet.

Zij gaat ervan uit dat hij haar leuk vindt, omdat hij anders niet met haar zou afspreken.

2. Ze vertrouwt op haar intuïtie

Iemand die vol zelfvertrouwen in het leven staat vertrouwt op haar intuïtie. Zo weet ze het kaf van het koren te scheiden en voelt precies aan wanneer ze een date of relatie moet afkappen. Iemand die twijfelt blijft vaak veel te lang bij dezelfde man hangen, omdat ze niet op haar onderbuikgevoel durft af te gaan.

3. Ze wéét dat een mislukte date of relatie niet alleen aan haar ligt

Sommige meiden schuiven een mislukte relatie af op zichzelf. ‘Ik moet vast iets verkeerd hebben gedaan.’ Nee, als je zelfverzekerd bent weet je dat het niet alleen aan jou lag. Blijkbaar waren jullie niet voor elkaar bestemd, anders was het wel goed gegaan.

4. Ze doet zich niet beter voor dan ze is

Ze wéét dat ze leuk is zoals ze is en daarom hoeft ze zich niet anders voor te doen. Al vanaf de eerste date weet de man met wat voor vrouw hij te maken heeft. Omdat ze zelfvertrouwen heeft hoeft ze zich niet beter te presenteren dan ze is en dat is voor iedereen fijn.

5. Ze heeft verantwoordelijkheidsgevoel

Een zelfverzekerde vrouw heeft verantwoordelijkheidsgevoel. Ziet ze een man niet zitten? Dan houdt ze hem niet eerst drie maanden aan het lijntje om het te proberen. Deze vrouw weet dat liefde soms moet groeien, maar als er vanaf de eerste date geen vonk is overgesprongen, hoeft ze de man in kwestie niet nog vijf maanden te zien.

6. Ze stapt uit een slechte relatie

Niets is zo funest voor jezelf als een slechte relatie. Iemand die zelfverzekerd is zet zichzelf altijd op nummer één. Ze geeft niet bij de eerste de beste ruzie op, maar zodra ze doorheeft dat de relatie niet goed is, kapt ze het af.

7. Ze heeft geen bevestiging nodig

Het is niet alleen prettig voor mannen, maar ook voor de vrouw zelf: omdat ze goed in haar vel zit heeft ze geen bevestiging nodig. Natuurlijk wil iedereen horen hoe leuk, lief en knap je bent. Maar deze vrouw heeft geen man nodig die haar dat vertelt. Die bevestiging is heel fijn om te krijgen, maar niet nodig om een gelukkig leven te leiden.

Mannen willen niet voor niets graag een relatie met een zelfverzekerde vrouw:

Mannendossier: 6 x waarom hij op zelfverzekerde meisjes valt

Reageer op artikel:
Waarom zelfverzekerde meisjes veel succesvoller zijn in de liefde
Sluiten