Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 7 mei 2015

Dit is wat je wil weten over zelfverzekerde meisjes door zelfverzekerde meisjes

Zelfverzekerde meisjes. Ken jij ze? De meisjes die de hele wereld aan lijken te kunnen. Die altijd alles goed voor elkaar hebben. Maar ook zij hebben hun eigenaardigheden en onzekerheden.

Zelfverzekerd zijn. Één van die eigenschappen waar iedereen wel iets meer van zou willen hebben. Maar hoe word je dat nou? Zelfverzekerd. Het lijkt zo makkelijk. Die meisjes die zelfverzekerd zijn lijken alle kansen te krijgen. Ze staan altijd vooraan en vallen met hun neus in de boter.

Zuchtend denk je wel eens ‘was ik ook maar zo’ of ‘had ik ook maar zoveel zelfvertrouwen’. Maar geloof ons nou maar, zelfverzekerde meisjes hebben niet alles. En er zijn een paar dingen die je over ze moet weten. En dat vertelden ze ons zelf:

Zelfverzekerde meisjes hebben heus niet alles mee

Ja, het lijkt alsof wij, zelfverzekerde meisjes, alles hebben wat ons hartje begeert. Think again. We moeten er keihard voor werken. Omdat we lachen betekent het nog niet dat we vrolijk zijn. En als we altijd lief doen betekent het niet dat we ons ook echt lief voelen.

We kiezen er alleen voor om iedere dag met een glimlach rond te lopen. Dat is een keuze. Die kun jij ook maken.

Het is ons niet komen aanwaaien

We doen ons best, iedere keer weer. Ons stinkende best. En als het een keer niet lukt, dan gaan we gewoon niet bij de pakken neer zitten. Waarom zouden we dat wel doen? Als je maar hard genoeg probeert dan komt het vanzelf goed.

Geluk? Iedereen heeft wel eens geluk. Soms moet je ook een beetje kunnen bluffen. Dat moet je durven. Maar als je dat eenmaal een beetje onder de knie hebt, dan gaat dat ook steeds makkelijk.

We vinden het gewoon niet zo leuk als mensen denken dat bij ons, zelfverzekerde meisjes, alles maar makkelijk gaat. We hebben net zo’n leven als ieder ander. Dingen komen niet letterlijk aanwaaien. Echt niet. Heb je wel eens een baan door de lucht zien vliegen? Nee? Nou dan.

Wij zijn ook wel eens onzeker

Ook zelfverzekerde meisjes zijn wel eens onzeker. Echt waar. Het gebeurt soms. Het kan over een man gaan, of over een nieuwe baan of misschien wel over onze kont die toch net wat dikker lijkt te zijn dan een half jaar geleden.

Maar wat doen wij dan? Ademhalen, het positieve ervan inzien, een plan bedenken en doorgaan. Ook hier geldt weer, je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten maar je kunt ook bedenken dat je misschien gewoon even geen snoep meer gaat eten, hem zelf opbelt in plaats van te gaan wachten op een berichtje en die baan? Iedereen is zenuwachtig. De kunst is om het niet te laten zien.

Wij hebben ook wel eens behoefte aan een complimentje

Mensen denken vaak ‘ach die is zo zelfverzekerd, daar hoef ik niks meer tegen te zeggen’. Maar het zou wel heel leuk zijn om ook eens te horen dat ons haar leuk zit. Of dat we een mooi gezichtje hebben. Ondanks dat we uitstralen dat we het niet nodig hebben, blijven we mensen. En mensen hebben wel eens bevestiging nodig. Iedereen.

Zelfverzekerd zijn is iets waar je voor kiest. En daar kun jij ook voor kiezen. Begin met een lach, dat helpt je al een heleboel.

Reageer op artikel:
Dit is wat je wil weten over zelfverzekerde meisjes door zelfverzekerde meisjes
Sluiten