Zie er de hele dag ‘flawless’ uit met deze: 10 briljante tips en trucs voor je make-up

Make-up uitschieters of foutjes kan iedereen overkomen. Maar met deze tien briljante tips en trucjes gebeurt het alleen niet meer bij jou. Woeha. Zo zul je er de hele dag vlekkeloos en verzorgd uitzien.

1. Lippenstift op je tanden

Een trucje om dit te voorkomen is door je wijsvinger te buigen als een soort van regenboogje en dat vervolgens in je mond te doen nadat je je lippenstift hebt opgedaan. Je vinger zorgt ervoor dat de lippenstift aan de binnenkant van je mond wordt weggehaald.

2. Vallende oogschaduw

Om te voorkomen dat je oogschaduw op je wangen valt en daardoor je foundation verpest kun je het beste beginnen met je oogschaduw aan te brengen en daarna pas je foundation. Als er dan oogschaduw op je wangen valt is het geen probleem en kun je het heel gemakkelijk met een beetje make-up remover op een watje wegvegen.

3. Pancake

Voorkom dat je teveel foundation op je gezicht hebt. Begin met een drupje in het midden van je gezicht. Werk je weg naar het uiteinde. Je kan altijd meer bijvoegen maar het is super irritant als je teveel foundation op hebt en je het wilt uitdunnen. Goede aankoop: een foundation spons zodat je je foundation kan deppen over je gezicht.

4. Uitlopende eyeliner

Gebruik een olievrije concealer onder je ogen en dep het vervolgens uit met een transparante poeder. Dit zorgt voor een barrière zodat je eyeliner niet ver naar beneden kan druipen.

5. Oogschaduw in je crease

Dat je oogleden ook foundation of concealer nodig hebben is de grootste misvatting als het gaat om make-up. Deze producten bevatten namelijk olie die ervoor zorgen dat je oogschaduw gaat verschuiven rondom je oog. De tip: begin met een oogschaduw primer voordat je je oogschaduw aanbrengt.

6. Te overdreven wenkbrauwen

Als je je wenkbrauwen wilt invullen met poeder of potlood, gebruik dan een kleur die het dichtst bij je eigen haarkleur komt. Begin in het midden en werk naar het einde. Wat je over hebt gebruik je voor het begin van je wenkbrauw. En eindig met een wenkbrauwgel zodat ze er de hele dag goed bij lopen. Bij een wenkbrauwpotlood moet je er overigens op letten dat je een scherpe punt hebt.

7. Overdreven glow

Voor een natuurlijke glow kies je voor een poederbronzer. Breng het aan in de vorm van een drie aan de zijkant van je gezicht over je slapen, wangen en kaaklijn. Wat ook mooi is, als je de brug van je neus en je voorhoofd ook een beetje meeneemt. Daar raakt de zon de huid het eerst.

8. Teveel blush

Onze moeder en vast nog heel veel mensen noemen dit ‘rouge’. Dit betekent rood in het Frans en dat is al jaren de benaming van blush. Met een blush op je wangen zie je er al snel gezonder en frisser uit. Een matte blush past bij elk huidtype, blushes met een subtiele shimmer kunnen ook mooi zijn voor een wat jeugdige glow.

Ook voor het aanbrengen zijn er wat handige tips: zo heeft Make Up For Ever een handige sheet gemaakt met richtlijnen. Door de blush op een bepaalde manier aan te brengen past dit het beste bij de vorm van je gezicht.

10. Ongelijke eyeliner

Teken een punt op de buitenste hoek van elke oog om te zorgen dat beiden uiteindes met elkaar overéénkomen. Of gebruik een transparante tape of visitekaartje als hulpmiddel. Mocht je toch uitschieten of niet helemaal tevreden zijn met je aangebrachte wing, neem dan een wattenstaafje en dip het in vaseline, perfectioneer vervolgens je lijntje.

Reageer op artikel:
Zie er de hele dag ‘flawless’ uit met deze: 10 briljante tips en trucs voor je make-up
Sluiten