Zie je wel! Dít is waarom keihard meezingen in de auto goed is voor je gezondheid

Er is niets lekkerder dan de longen uit je lijf zingen als je aan het autorijden bent. Het boeit je niet wie je kan horen, het boeit je niet wie je ziet. Je gooit alle remmen los en zingt uit volle borst mee. En toevallig is dat ook nog eens super goed voor je gezondheid.

Goed voor je longen

In de auto voelt het alsof je in een coconnetje zit. Alsof niemand je kan zien of horen, zelfs wanneer dat wel het geval is. Je kunt ongeremd meebleren met alle foute nummers die voorbijkomen (die je zelf hebt opgezet).

Er is onderzoek gedaan naar het effect van ongeremd zingen en je zult blij verrast zijn om te horen dat het even goed voor je gezondheid is als yoga. Zingen draait allemaal om gereguleerde ademhaling. Tussen de zingen door haal je adem, wat hetzelfde effect heeft als ademhalingsoefeningen bij yoga. Met zingen kun je je longen trainen om beter adem te halen.

Samen zingen

Vaak voelen mensen zich te opgelaten om te zingen, omdat ze bang zijn dat ze beoordeeld worden op hun zangkwaliteiten. Jammer genoeg is dat ook vaak het geval, waardoor mensen veel minder snel in zang uitbreken dan goed voor hen is. Daarom is zingen in de auto zo fijn. Niemand die het je kwalijk neemt dat je niet even goed Beyoncé nummers kunt zingen als Beyoncé. Je laat je remmen los en knalt die uithalen eruit.

Samen zingen kan ook heel goed voor je zijn. Uit onderzoek is gebleken dat samen zingen stress verlaagt en zorgt voor sociale harmonie. En behalve zingen onder de douche, zing je nergens zo lekker als in de auto. Je kunt natuurlijk samen zingen onder de douche, maar het is begrijpelijk als je lichtelijk afgeleid raakt door het naakte lichaam dat naast je staat.

Je hoort het, het is hoog tijd om de auto te pakken, een vriendin met je mee te sleuren en lekker de weg op te gaan. Vergeet niet een geweldige playlist mee te nemen en zing je longen eruit. Goed voor de gezondheid en laten we eerlijk, het is ook gewoon geweldig leuk om te doen.

Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe Volkswagen Up! mét Beatsaudio sound system. Ja dat klopt, audio van Dr. Dré. Die speakers kunnen bizar hard en klinken door de hele auto heen. Ideaal als je wil meezingen. Plus je gaat enorm stylish de weg op. Je kunt namelijk kiezen uit maar liefst dertien kleuren.

Beautify’s Lotte testte de Volkswagen Up! in Milaan. Dwars door Milaan richting het Como meer. Gelukkig was er een perfecte airco want het was buiten 41 graden. Al cruisend door de smalle straatjes, richting het fantastische meer. Het enorm handige autootje komt overal, parkeert makkelijk in en het zingt gewoonweg fantastisch mee. Perfect voor in de stad, in Italië of op het platteland. Aanrader!

LEES OOK: 8 redenen waarom een Girls Weekend Out zo fantastisch is

Reageer op artikel:
Zie je wel! Dít is waarom keihard meezingen in de auto goed is voor je gezondheid
Sluiten