Zie je wel! Het is bewezen dat vrouwen kunnen beter multitasken dan mannen

Wat we natuurlijk allang wisten is bewezen. Vrouwen staan 1-0 voor op mannen. Want we hadden uiteraard al wel door dat wij ladies veel beter dingen tegelijk kunnen doen dan mannen, maar nu is het ook nog eens bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Ja, vrouwen kunnen écht beter multitasken.

Voor vrouwen is het gesneden koek: dingen tegelijkertijd doen. Je schoenen aantrekken tijdens het tandenpoetsen, eten en online shoppen tegelijk of autorijden en je make-up op doen, je kunt het allemaal. Terwijl mannen er op z’n zacht gezegd toch wat meer moeite mee hebben om te multitasken. Voetbal kijken en naar jou luisteren schijnt voor het mannelijke deel van de bevolking namelijk best lastig te zijn.

Mannen versus vrouwen

Gelukkig is er nu een wetenschappelijke verklaring voor dat vrouwen rocken in het leven. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat de hersenen van mannen meer energie gebruiken tijdens het multitasken. Ook hebben vrouwen een snellere reactietijd.

Beter zijn dan mannen

Onderzoekers deden een MRI-scan bij 140 proefpersonen. Daaruit bleek dat vrouwen beter zijn in multitasken, omdat hun hersenen minder energie gebruiken. Anders gezegd: mannen hebben meer hersencapaciteit nodig dan vrouwen, voor dezelfde taken. Het is voor ons ladies dus écht makkelijker om meerdere dingen tegelijk te doen.

Vrouwen hebben een streepje voor op mannen. Misschien moet je dan maar lief zijn voor je vent als hij even niet luistert. Hij kan er immers niets aan doen.

Misschien wil je dit ook lezen: Het is bewezen: van mannen krijg je hoofdpijn

Reageer op artikel:
Zie je wel! Het is bewezen dat vrouwen kunnen beter multitasken dan mannen
Sluiten