Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 25 nov 2016

Zie je wel! Vriendschap op het eerste gezicht bestaat écht

Misschien heb je het al eens meegemaakt. Je ontmoet een ander vrouwmens en je weet het dírect: zij is mijn type mens. Vaak blijk je het bij het rechte eind te hebben en worden jullie daadwerkelijk vriendinnen. Gek is het niet, want volgens onderzoek bestaat vriendschap het eerste gezicht echt.

Het eerste moment is hierbij heilig verklaard

In 2006 werd al eens onderzoek gedaan naar ´vriendschap op het eerste gezicht´. De onderzoekers volgden een aantal prille vriendschappen gedurende de eerste maanden. En wat bleek? De vriendschappen die vanaf het begin een klik hadden, een grotere kans hadden om ook in contact te blijven.

Het blijkt namelijk dat als je een goede eerste indruk van iemand hebt, je onbewust meer moeite wil doen om een vriendschap te laten werken. Want dan voelt het instinctief goed aan.

Nu denk je misschien ´duh logisch´, maar we hebben allemaal wel een vriend of vriendin gehad waar het vanaf het begin éigenlijk niet echt mee klikte maar waar je toch het contact mee probeerde te onderhouden. Wedden dat die vriendschap onderhand hartstikke dood gebloed is?

Knijp maar in je handjes

Knijp daarom maar in je handjes met je vriendinnen waar je vanaf moment één mee klikte, zij blijven nog heel lang in je leven.

Jullie zijn een pracht duo:9 x waarom een vriendschap tussen een blondine en een brunette zo fantastisch is

Reageer op artikel:
Zie je wel! Vriendschap op het eerste gezicht bestaat écht
Sluiten