Ziek? Deze tips maken het allemaal íets minder zwaar

Gatver, we ontkomen er allemaal niet onderuit dit jaar, de griep. Door het wisselende weer, te veel drinken of wat de oorzaak ook mag zijn, het is afschuwelijk irritant. Maar gelukkig maken deze zeven dingen het ziek zijn iets aangenamer. Dit kan je alleen maar beamen:

1. Een heerlijk fris bed

Aangezien je met je kop vol snot voorlopig in je bed ligt, is het van groot belang dat je bed fris verschoond is. Want in een ‘vies’ bed liggen terwijl je je echt niet top voelt is alles behalve bevorderlijk.

2. Verse bloemen

Iets wat bloeit in je huis laat je zien dat ook jij er weer bovenop komt. Oké, misschien een beetje ver gezocht maar het ruikt in ieder geval heerlijk. Dan is het nog alleen de vraag of je überhaupt iets ruikt. Hoe dan ook, het maakt je íets vrolijker.

3. Een gevulde koelkast

Niets vervelender dan als je ziek bent en je eindelijk wél honger hebt, geen eten in huis hebt. Zorg er daarom voor dat je wat essentials in je koelkast hebt liggen. Vers fruit en groentes. Maar ook crackers en een licht soepje. Want een lichaam heeft brandstof nodig om te functioneren.

4. Joggingpak

Een lekker thuispak is heerlijk als je ziek bent. Niemand ziet je namelijk en je hoeft er ook alles behalve mooi uit te zien. Bovendien kan je je in elke houding wurmen die je op dat moment fijn vindt.

5. Oordoppen en een slaapmasker

Want dat jij ziek bent en daardoor overdag in je bed ligt, betekent niet dat de hele wereld daar rekening mee kan houden. Het is zoals altijd overdag, licht. En ook zullen de bouwvakkers van de buren niet wegblijven. Regel daarom een stel oordoppen en een slaapmasker zodat je je helemaal kan afzonderen.

6. Medelijden

Klinkt misschien een beetje vreemd, maar je wil wel worden gehoord als je ziek bent. Je wilt namelijk van iedereen horen hoe vervelend het is, inclusief tientallen beterschapberichtjes. Stel je daarom gerust een beetje aan.

7. Een leuke man die je verzorgt

Het liefst natuurlijk je eigen lover. Want dat is het moment dat hij écht alles voor je mag en ‘moet’ doen, oeps. Als je nou geen lover hebt vraag je dan je lieve papa, beste vriend, broertje óf de buurman. Gewoon een manpersoon die even iets voor je doet. Knap je écht van op.

LEES OOK: 42 gedachtes die er door je heen gaan wanneer je ziek bent

Reageer op artikel:
Ziek? Deze tips maken het allemaal íets minder zwaar
Sluiten