Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 18 jul 2018

Altijd ziek zodra de vakantie begint? Dit is de reden en zo voorkom je het

Na weken aftellen is het dan eindelijk zover: de vakantie waar je zo lang naar uit hebt gekeken is aangebroken. Maar dan slaat het noodlot toe, en word je ziek. Balen! Dít is de reden achter dit irritante verschijnsel.

Het gekke is, dat je een patroon begint te zien. Want je bent nooit ziek. Maar zodra je vakantiedagen van start gaan, begin je te snotteren en te zweten.

Ziek op vakantie door stress op je werk

Terwijl het voelt alsof het hele universum tegen je werkt, is er gewoon een logische verklaring voor. Wanneer je griep krijgt in je vakantie, kan dit komen door de stress op je werkt. Heb je een drukke baan? Dan heb je dus ook de grootste kans om ziek te worden in je vakantie.

Optater

Dit komt omdat je lichaam gewend raakt aan de stress en adrenaline in je lichaam. En daar krijgt je immuunsysteem dus een optater van, wat je vatbaarder maakt voor griep wanneer je ontspant.

Goed nieuws voor pechvogels

Maar pechvogels, we hebben goed nieuws. Want je kunt het voorkomen. Plan in het weekend leuke dingen met je vriendinnen, waardoor je echt tot rust komt als je vrij bent. Een goede balans tussen werk en ontspannen, is namelijk de key.

Dus. Ga dit weekend lekker naar het strand, boek een massage en ga uit eten – dan kun je straks zonder zorgen op vakantie.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Boekenwurmen opgelet: Deze boeken zijn perfect om te lezen op vakantie

Glamour

Reageer op artikel:
Altijd ziek zodra de vakantie begint? Dit is de reden en zo voorkom je het
Sluiten