Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 17 jan 2018

Enórm schattig: De zijdehoen is je nieuwe fluffy obsessie

Zet een fluffy dier voor je neer en je smelt. Eentje waar je lekker mee kunt woelen en kroelen, die zo zacht is als donsveertjes en er ook nog eens super schattig uitziet. Wij introduceren je: de zijdehoen. Die naast schattig en fluffy ook enorm cool is. Zeg maar 'hallo' tegen je nieuwe obsessie:

Fluffy vogel = zijdehoen

Het is wollig, dik, zacht en heel erg schattig. De zijdehoen. Nu al bekroond tot coolste dier van 2018. Wat zou het leuk zijn om zo’n wollig dier in je tuin te hebben. Dan kun je hem elke dag vertroetelen.

Het meest opvallende aan de zijdehoen is het aan alle kanten afgeronde lichaam. De vacht is erg zacht en geen enkele andere vogelsoort is zo zacht als zijde. Vandaar ook de naam zijdehoen. Je vindt ze in de kleuren wit, zwart, bruin, rood, blauw en parelgrijs. Wij kunnen nu al niet kiezen.

Het is een schatje

Dit schatje staat bekend als een vogel die heel rustig, aanhankelijk en lief is en je heel snel vertrouwt. En waar we allemaal op hadden gehoopt: hij laat zich met liefde lekker door jou aaien. Zielig om in de tuin te hebben? Nee helemaal niet. Zijdehoenders zijn zelden ziek en goed kunnen goed op een wat kleinere oppervlakte gehouden worden.

Wij verzamelden super lieve plaatjes van de zijdehoen om je te overtuigen dat dit schattige diertje jouw nieuwe obsessie wordt. Kijk nou al die wollige bolletjes die rond kunnen dwarrelen in jouw tuin:

Reageer op artikel:
Enórm schattig: De zijdehoen is je nieuwe fluffy obsessie
Sluiten