Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 26 jun 2017

Zijn jij en je lover een happy koppel? Dan hebben jullie waarschijnlijk dít gemeen

Heb jij het gevoel dat je je wederhelft hebt gevonden? En zeggen jullie iedere dag dat jullie elkaar echt never nooit niet laten gaan? Ben je gelukkig met hem? Dan hebben jullie waarschijnlijk dít gemeen.

Misschien hebben – voordat je Mister Forever vond – heel wat bad guys de revu gepasseerd. Foute mannen die alleen aan zichzelf dachten en geen rekening hielden met jou. Misschien heb je ook wel eens een ex gehad waarvan je eerste wél dacht dat hij de ware was, waarmee het eerst wel fantastisch was. En dat pas na een tijdje bleek dat jullie toch niet bij elkaar pasten. Maar wat is het dan dat ervoor zorgt dat je nu wel happy bent met je lover?

Onderzoek naar duizenden koppels

Wat zorgt er nou voor dat jij en je lover gelukkig zijn samen? Wat is het geheim tot een geweldige relatie? Econoom John Helliwell van de University if British Colombia zegt het antwoord op die vragen te hebben gevonden. Volgens hem gaat het er om dat jij en je lover niet alleen geliefden zijn, maar ook elkaars beste vrienden.

Hij onderzocht duizenden koppels en concludeert dat factoren als leeftijd, inkomen, gezondheid en levensopvattingen er zeker toe doen. Maar niets bleek zo belangrijk als het feit dat je de ander zag als je beste vriend.

Uiteindelijk telt alleen dit

Is je lover de eerste die je belt als er iets is? Appen jullie de hele dag door? Weten jullie werkelijk alles van elkaar en doen jullie veel samen? Dan is je lover je bestie en dat is geweldig.

Vriendschap is alles. Ook ín je relatie. Vriendschap is het belangrijkste dat telt.

We denken dat je dit ook leuk vindt om te lezen: Ha! Koppels die samen reizen blijven langer bij elkaar en hebben betere seks

Reageer op artikel:
Zijn jij en je lover een happy koppel? Dan hebben jullie waarschijnlijk dít gemeen
Sluiten