Zijn jouw lippen ook áltijd kapot en schraal? Dit is je oplossing

Iedereen loopt wel eens met een paar barstjes rond in zijn lippen en heeft een nood Labello in zijn of haar tas zitten, maar wanneer je chronisch last hebt van deze ellende ben je er op een gegeven moment wel echt klaar mee. Ja kan niet blijven smeren en daarnaast lijkt ook eigenlijk niets echt te werken. Wat nu? Je moet weten waar het vandaan komt en wat nu écht werkt.

Droge lippen komen negen van de tien keer voort uit het regelmatig likken van je lippen en door je mond in- en uitademen. Ook strenge weersomstandigheden hebben vaak een sterke invloed op de conditie van onze lippen. Ja, de winter is inderdaad voor zowel onze huid als lippen geen pretje.

Wat irriteert de lippen?

Vaak heb je het niet eens door, maar komt de irritatie uit dingen die je drinkt en eet. Koffie en alcohol zijn bijvoorbeeld echte boosdoeners. De oplossing? Wat dacht je van een rietje? Of zorg voor een goed laagje lippenspul voordat je begint met drinken, zodat de drankjes niet direct in aanraking komen met de huid van je lippen.

Wat je niét moet opsmeren

De meeste mensen met een gemiddeld droge lip smeren Vaseline of Labello. Het hoofdingrediënt van deze producten is petroleum. Prima voor deze mensen, maar niet voor wanneer je lippen al enorm kapot zijn en een duidelijk tekort hebben aan vocht.

Wat je wel mag smeren

Blistex. Dit merk bevat namelijk geen petroleum of uitdrogende ingrediënten en zorgt echt voor de heropbouw van je lippen.

De beste zorg

Let dus op met lippen likken, scrub ze af en toe met een zachte lipscrub, drink zoveel mogelijk door rietjes, gebruik een lippenbalm met SPF en koop alleen smeersels zonder vreemde toevoegingen.

Reageer op artikel:
Zijn jouw lippen ook áltijd kapot en schraal? Dit is je oplossing
Sluiten