We zijn verliefd: deze jongen deelt tampons uit om de volgende geweldige reden

Mocht je de hoop hebben verloren in de manheid (je leest het goed), dan zal dit verhaal je zeker goed doen. Een vijftienjarige jongen genaamd Jose Angel Garcia uit Miami besloot zijn schoolvriendinnen op de meest schattige manier te ondersteunen tijdens hun vervelendste week van de maand. Hoe? Lees het hier.

Jose had door dat zijn vrienden menstruatie als iets smerigs zagen. Ze gingen er niet respectvol mee om waardoor de meisjes in hun vriendengroep zich vaak geneerden of ongemakkelijk voelden.

Daarom besloot hij tampons en inlegkruisjes mee te nemen naar school om zijn vriendinnen te kunnen helpen in tijden van nood. Hij besloot alle jongens en mannen op zijn Instagram op te roepen met de hashtag #realmensupportwomen in de hoop dat ze zijn voorbeeld zouden volgen.

Hij geeft toe dat hij al wel een aantal negatieve reacties heeft gehad, maar het overgrote gedeelte was extreem positief. Niet zo raar ook, want het is natuurlijk ook gewoon een fantastische actie. Garcia hoopt hiermee een kleine verandering te kunnen maken. ‘Ik weet dat ik dingen als seksisme, racisme, homofobia en andere dingen niet kan beëindigen, hoewel ik dat wel graag zou willen. Daarom probeer ik nu een einde te maken aan de taboe waar jongens menstruatie mee associëren’

You go Jose!

Reageer op artikel:
We zijn verliefd: deze jongen deelt tampons uit om de volgende geweldige reden
Sluiten